Domnívali jste se, že slavná sci-fi značka Babylon 5 je už dávno mrtvá? Ale kdeže! Jenom si dávala několikaletý voraz. Těšit se můžete na další velkolepé dobrodružství, které se nám tentokrát představí v podobě celovečerního animovaného filmu s názvem Babylon 5: The Road Home. Warneři se tak nedávno pochlubili s oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka nám ukáže řadu známých tváří, ovšem ta nejdůležitější bude patřit pozemskému důstojníkovi Johnu Sheridanovi (Bruce Boxleitner), na něhož čeká epická cesta nejenom skrze vesmír, ale i alternativní reality. Trailer nám tak ukáže jeho skoky napříč různými časovými liniemi, ve kterých tvář celé galaxie vypadá vždy trochu jinak. Sheridan se tak pokouší najít cestu domů na stanici Babylon 5, ale to samozřejmě nebude vůbec jednoduché. V rámci toho se znovu setká s některými známými postavami z původní série a možná také odhalí smysl existence celého vesmíru. 

Bude si ale muset pospíšit, protože čím déle zůstane mimo svou vlastní realitu, tím obtížnější bude najít cestu zpět. Trailer tak láká na podmanivou animovanou podívanou, v níž samozřejmě nebude chybět nějaká ta akce, kterou nám zaručí přítomnost hmyzích mimozemských tvorů jménem Shadows.

Animák bude každopádně vycházet ze slavného seriálu z roku 1993, který vyprodukoval pět sezón. Z komerčního hlediska se sice nikdy nejednalo o žádný zlatý důl, ale i tak se ze série stala milovaná klasika, na kterou následně navázala řada televizních filmů a seriálový spin-off jménem Křížová výprava (1999). Revival bohužel zkomplikoval fakt, že někteří herci z původního seriálu jsou již po smrti, například Michael O'Hare, Mira Furlan, Andreas Katsulas a Jerry Doyle. Jejich rolí se proto v nadcházejícím animáku ujali jiní herci. 

Otcem celé sci-fi značky je scenárista J. Michael Straczynski, který k animovanému filmu také sepsal scénář. O režii se postaral Matt Peters, který má za sebou DC animáky jako Justice League Dark: Apokolips War (2020), Injustice (2021) a Batman and Superman: Battle of the Super Sons (2022).

Kromě Boxleitnera by se ještě měli vrátit herci jako Claudia Christian, Peter Jurasik, Bill Mumy, Tracy Scoggins a Patricia Tallman. Podle všeho se také stále počítá se seriálovým rebootem na The CW, o jehož výrobě jsme se dozvěděli před několika lety. Kdy přesně se ho ale dočkáme, je zatím ve hvězdách.

Babylon 5: The Road Home vyjde na Blue-ray 15. 8. 2023.