Sympatická Australanka Samara Weaving, neteř slavného Huga Weaving, nám už skrze tituly jako Krvavá nevěsta (2019) nebo Vřískot 6 (2023) dokázala, že rolemi v hororových kouscích nepohrdne. A už příští měsíc s ní vyjde slušně vyhlížející podívaná jménem Azrael, kterou uvede studio IFC Films. Konečně máme také na světě první oficiální trailer, ve kterém z dobrého důvodu nepadne jediné slovo. Podívat se na něj můžete výše.

Weaving se ujímá role hlavní hrdinky jménem Azrael, která ve světě, kde nikdo nemluví, prchá před tajemným a nebezpečným kultem. Když je znovu zajata jeho nemilosrdnými vůdci, má být obětována, aby bylo uklidněno zlo, které sídlí hluboko v divočině. Azrael se ale nezastaví před ničím, aby si zajistila vlastní svobodu a přežití.

Těžko říct, zda bude zcela bez dialogů i samotný film, rozhodně by to bylo velice odvážné, byť i vcelku dost riskantní. Holt uvidíme, první upoutávka každopádně nevypadá vůbec špatně. 

O režii se postaral E. L. Katz, který svůj režijní debut zaznamenal se vcelku povedenou podívanou jménem Cheap Thrills z roku 2013. Taktéž si zrežíroval jednu epizodu z druhé řady (Záhadné sídlo Bly) seriálu The Haunting. O scénář se zas postaral Simon Barrett, který psal pro tituly jako Hněv duší (2004), You're Next (2011) a Blair Witch: 20 let poté (2016).

Dále hrají Vic Carmen Sonne, Rea Lest, Katariina Unt, Karen Bengo a Johhan Rosenberg.

Snímek bude v amerických kinech uveden 27. 9. 2024, doufejme tedy, že se eventuálně dostane i k nám.