Snímek Auta 3 (2017) byl posledním celovečerákem slavné značky od Pixaru, kterého jsme se zatím dočkali, ovšem nyní se zdá, že někdy v budoucnu by k nám mohl přisvištět nejenom díl čtvrtý, ale i další spin-offy. Alespoň to vyplývá ze slov Jaye Warda, kreativního ředitele celé animované franšízy, který svou kariéru u Pixaru započal v roce 1998 během výroby animáku Příšerky s.r.o. (2001).

Na akci Porsche Rennsport Reunion 7 poskytl Ward rozhovor YouTube kanálu The Late Brake Show, během něhož odhalil, že už se něco dává dohromady. Ward podle všeho pracuje hned na několika projektech, které se značkou Auta souvisí, ale žádné bližší informace zatím neuvedl. Auta podle něj překypují životem, který bude pokračovat dál, ale údajně se oněch tajemných nových projektů dočkáme až za několik let. 

Filmová značka Auta, v němž se hlavním hrdinou stal závoďák Blesk McQueen (Owen Wilson), odstartovala v roce 2006 s filmem, jehož následný úspěch byl podle Warda překvapujícím i pro samotný Pixar. Následovala pak nejenom dvě celovečerní pokračování z let 2011 a 2017, ale i celá řada krátkometrážních snímků. Ze značky posléze vzešel i celovečerní spin-off Letadla (2013), který se o rok později dočkal druhého dílu.

Zda mezi zmíněné projekty, na kterých pracuje Ward a jeho tým, patří i Auta 4, je otázkou, ale vlastně by to moc překvapující nebylo. Jelikož nové tituly v poslední době do kin příliš netáhly, Pixar i Disney se začínají vracet ke svým starším a komerčně úspěšným značkám. V budoucnu se tak můžeme těšit třeba na Toy Story 5, V hlavě 2 a další projekty. 

Je ale také možné, že nám nakonec Pixar nadělí nějaké další spin-offy, to se holt budeme muset nechat překvapit.

Značka Auta o sobě naposledy dala vědět před rokem, kdy vyšla série Auta na cestách. Ta je momentálně dostupná na službě Disney+.