Pokud máte rádi dojemné filmy o přátelství mezi psem a člověkem, v tom případně byste si neměli nechat ujít hvězdně obsazený snímek jménem Arthur the King, v němž se v hlavní roli objeví Mark Wahlberg. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude vycházet ze skutečných událostí, o nichž pojednává kniha Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home z roku 2016, kterou sepsal závodník Mikael Lindnord. A právě jeho Wahlberg ve snímku ztvárňuje. Ve filmu se Mikael připravuje na dlouhý a opravdu velice náročný závod v Dominikánské republice, jenž má ověřit všestrannost veškerých závodníků. Závod tak bude například zahrnovat nejenom lezení po skalách a jízdu na kole, ale také ověří třeba schopnost orientace. Mikael proto vybuduje tým, se kterým se chystá vydat na možná poslední velké dobrodružství. 

Než ale tým vyrazí na cestu, která je více než 400 mil dlouhá, Mikael dá pár masových kuliček zatoulanému psíkovi. To ještě ale neví, že díky tomu je pes, který dostane jméno Arthur, začne během závodu sledovat. Arthur ale rozhodně pro tým nebude žádnou přítěží, z traileru je zřejmé, že jim bude pomáhat překonávat různé překážky. Z toho, že jejich tým začne doprovázet pes, se stane mediální senzace, které si samozřejmě všimne i Mikaelova rodina.

Z upoutávky je ale také zřejmé, že věci nepůjdou zas tak hladce, protože Arthur na tom není zdravotně úplně v pořádku a bude potřebovat veterináře. Snímek původně vznikal pod dohledem studia Paramount, v roce 2020 ale přešel pod Lionsgate. 

O režii se postaral Simon Cellan Jones, který točil pro seriály jako Jessica Jones (2015), Hráči (2015) a See (2019). Scénář zpracoval Michael Brandt (3:10 Vlak do Yumy).

Dále se ve snímku objeví herci jako Nathalie Emmanuel, Simu Liu, Michael Landes, Paul Guilfoyle, Rob Collins, Viktor Åkerblom, Zamantha Díaz, Luis del Valle a Roger Wasserman.

Snímek bude v amerických kinech premiérovat 22. 3. 2024, u nás by to mohlo být o den dříve.