O chystaném postapokalyptickém survival thrilleru jménem Arcadian už víme nějaký ten pátek. Server Deadline nyní hlásí, že snímek, ve kterém v hlavní roli uvidíme Nicolase Cage, konečně zná své oficiální datum premiéry. Společnost RLJE Films titul uvede do amerických kin již 12. 4. 2024, zda to bude platit i pro naše kraje, je zatím otázkou.

Jelikož bude snímek premiérovat už za necelé dva měsíce, někdy v brzké době bychom se od zmíněné společnosti mohli dočkat nějakého toho prvního traileru. Už skoro přes rok ale víme, na co přesně se vlastně můžeme těšit. 

Příběh by se měl zaměřit na muže jménem Paul (Cage), který v nehostinném a ponurém světě, v němž toho z lidstva už moc nezbylo, vychovává Josepha (Jaeden Martell) a Thomase (Maxwell Jenkins), své dva syny. Během dne se nic moc zvláštního neděje, nicméně během noci na ně vždy čeká nelítostný boj o život. Vždy po západu slunce totiž čelí útokům jakéhosi tajemného a násilného zla.

Když se ale Thomas jednoho dne nevrátí domů před západem slunce, Paul bude muset opustit bezpečí jejich opevněné farmy, aby ho našel. Na celou rodinu tak čeká hrůzostrašná bitva, která ji donutí vymyslet zoufalý plán, s jehož pomoci se všichni budou moci dožít rána. 

O režii se postaral Benjamin Brewer, který už s Cagem pracoval na krimi thrilleru The Trust (2016), podílel se také na scénáři k netflixovské krimi podívané Ještěr (2023).

Scénář si zas vzal na starost Michael Nilon, který se podílel na tvorbě akčního dramatu Sněžná past (2018).