Režisér Roland Emmerich, který je se svými katastrofickými filmy známým ničitelem planety Země, připravuje svou další velkolepou podívanou. Tentokrát však na jeho vkus trochu netradiční. Ve výrobě je totiž jeho seriál jménem Those About To Die, který se bude odehrávat ve starověkém Římě. Jednat se bude o adaptaci stejnojmenné knihy od Daniela Mannixe, která vyšla v roce 1958.

Příběh by se měl především zaměřit na krutý, složitý a zkažený svět gladiátorských zápasů. Takže pokud se vám stýská po sériích jako Spartakus, chystanému seriálu byste mohli dát šanci. Nedávno také vyšlo najevo, že jednu z předních rolí, tedy římského císaře Vespasiana, ztvární hvězda Anthony Hopkins. Seriál se tak mimo jiné zaměří na na jeho zcela poslední roky u moci.

Zajímavé také je, že Emmerich se do světa starověkého Říma chtěl podívat už v minulosti. Právě on totiž chtěl zrežírovat legendárního Gladiátora z roku 2000, nicméně otěže režie byly nakonec předány Ridleymu Scottovi. Scénář k jeho chystanému seriálu si vzal na starost Robert Rodat, který byl v roce 1999 nominován na Oscara za Spielbergův slavný válečný snímek Zachraňte vojína Ryana. A to v kategorii Nejlepší původní scénář. Rodat je taktéž tvůrcem sci-fi seriálu Falling Sky, který vyšel v roce 2011.

Seriál Those About To Die by nám také měl představit různorodé postavy ze všech částí římské společnosti, které se střetávají na křižovatce sportu a politiky starověkého světa.

Emmerich a Rodat by se oba měli stát také seriálovými showrunnery, ovšem zatím je otázkou, zda se slavný německý filmař ujme také režie jednotlivých dílů. To nám snad odhalí následující měsíce, kdy bychom se také měli dozvědět, kdo všechno se k Hopkinsovi vlastně připojí.

Natáčení by mělo začít někdy na začátku letošního jara, tudíž zatím není známo, kdy přesně se seriálu vlastně dočkáme, vyjít by ale měl na platformě Peacock.