Fanoušci neohrožené a hbité archeoložky z Anglie se mohou začít těšit na půlku letošního podzimu, kdy na Netflixu vyjde nová animovaná podívaná v podobě série Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. Zmíněná streamovací služba nedávno vydala další krátkou a akcí nabitou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Jak už dlouho víme, série se bude odehrávat po událostech úspěšné herní Survivor trilogie, do níž patří tituly Tomb Raider (2013), Rise of the Tomb Raider (2015) a Shadow of the Tomb Raider (2018). Mimo jiné to dokazuje i přítomnost Jonaha, Lařina (Hayley Atwell) dobrého kamaráda a spojence, který se objevil ve všech třech výše zmíněných hrách. V seriálu mu opět propůjčil hlas Earl Baylon.

Již velice zkušená Lara tak bude mít před sebou další velké dobrodružství, které dle nejnovější upoutávky dá hrdince opět pořádně zabrat. Ale po tom všem, co zažila napříč všemi třemi zmíněnými hrami, na které naváže i další chystaný herní titul od Crystal Dynamics, by to měla být docela normálka. Jsme každopádně zvědaví, co všechno ukáže plnohodnotný trailer, který by mohl odhalit nějaké podrobnosti o příběhu. 

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Tasha Huo, která například psala pro fantasy seriál Zaklínač: Pokrevní pouto (2022), taktéž se podílela na scénáři k chystanému rebootu Rudé Sonji.

Na výrobu dohlížela společnost Legendary Entertainment, o animaci se postaralo studio Powerhouse Animation, které už s Netflixem spolupracovalo na seriálové Castlevanii a Vládcích vesmíru.

Dále se v seriálu představí Richard Armitage jako Devereaux a Allen Maldonado jako počítačový expert Zip.

Na Netflixu od 10. 10. 2024.