Udatná a hbitá Lara Croft se nám vrátí ve velkém. A to nejenom v rámci videoherního světa. Kromě chystaného hraného seriálu, kterému dal Amazon před nějakým časem zelenou, se ještě dočkáme seriálu animovaného, jenž si vzal pod palec Netflix. Ten ponese název Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, na světě tak máme další krátkou upoutávku, která především odhaluje datum premiéry. Podívat se na ni můžete výše.

Animované dobrodružství Lary na streamovací službu každopádně dorazí 10. 10. 2024. Jak už nějaký čas víme, příběh se bude odehrávat po událostech úspěšné herní Survivor trilogie od Crystal Dynamics, do níž patří tituly Tomb Raider (2013), Rise of the Tomb Raider (2015) a Shadow of the Tomb Raider (2018). Posvítí si tak na další kapitolu hrdinčina dobrodružného života. 

O samotném příběhu toho stále moc nevíme, ale snad nám něco málo odhalí až nějaký plnohodnotný trailer.

S návratem Camilly Luddington, která hrdinku ve výše zmíněných třech hrách namluvila, však tentokrát nepočítejte. Laře zde propůjčila svůj hlas britská herečka Hayley Atwell (Mission: Impossible Odplata - První část), kterou by navíc mnoho fanoušků chtělo vidět i v roli hrané verze slavné hrdinky. Herečce je ovšem 42 let. A Amazon zřejmě bude chtít do role hrané Lary obsadit někoho mladšího. Ale zatím nepředbíhejme.

Dále je k seriálu upsaný Allen Maldonado (House Party) jako Lařin spojenec a počítačový expert Zip, stejně tak i Earl Baylon, který opět propůjčí hlas hrdinčině kamarádovi Jonahovi, jenž se objevil i v uvedené herní trilogii. 

Na výrobu snímku dohlížela společnost Legendary Entertainment, o animaci se postaralo studio Powerhouse Animation, které už s Netflixem spolupracovalo na seriálové Castlevanii a Vládcích vesmíru.

Na scénáři pracovala Tasha Huo, která například psala i pro seriál Zaklínač: Pokrevní pouto (2022). Což je trochu děsivé, ale snad to dobře dopadne. A v budoucnu se samozřejmě můžeme těšit na příchod dalšího herního dílu od Crystal Dynamics.