Indická režisérka Gitanjali Rao už v minulosti získala za svou animovanou tvorbu řadu ocenění. V druhém pololetí minulého roku však uvedla na plátna filmových festivalů svůj dosud nejlepší animovaný snímek Růže z Bombaje, který se pro svůj úspěch již zanedlouho objeví na kartě Netflixu.

Příběh o lásce vyniká ručně kreslenými animacemi dvojrozměrného charakteru, díky čemuž snímek působí jako oživlé dětské omalovánky. Řetězec událostí sleduje Kamalu a Salima, dva mladé snílky v rušném velkoměstě, kteří se do sebe zamilují i přes překážky způsobené pracovními povinnostmi či odlišnou vírou, a to konkrétně mezi hinduismem a islámem.

Přečtěte si také: Netflix přichází s adaptací Bílého tygra, satirické drama dorazí po Novém roce

Jedná se o kroniku skutečných bojů lidí, kteří se stěhují do Bombaje z malých měst, kde obyvatelé nejsou zvyklí na přeplněné ulice, z nichž přímo dýchá bezohlednost. Film tak zkoumá protiklad nemilosrdné reality a ideálního světa, který se odehrává zejména v televizních obrazovkách.

Úspěšný indický animovaný feature Růže z Bombaye, který láká svou estetikou a nevyhýbá se aktuálním tématům jako je romantika mezi náboženstvími, ekonomická migrace a dětská práce, se objeví na Netflixu již 4. prosince 2020. Divákům se tak představí nové hlasy, jejichž majiteli jsou Anurag Kashyap, Geetanjali Kulkarni nebo Makrand Deshpande.