Dějiny Severní Ameriky jsou krátké, ale pro většinu lidí velmi zajímavé. Každý z nás určitě někdy slyšel o Bostonském pití čaje, americké revoluční válce a dalších událostech. Za tyto znalosti můžeme často poděkovat filmům, seriálům, komiksům a videohrám. Za zmínku určitě stojí seriál John Adams z produkce HBO nebo i videohra Assassin's Creed 3, která je celá protkaná historickými událostmi USA.

Přečtěte si také: Proč hrát hry skrze streamovací platformu? Nejlepší hry, které si zahrajete díky Netflixu

Netflixu si však řekli, že v současné chvíli nastal čas, aby někdo odvyprávěl zrození USA jiným způsobem, trochu více odvážněji. A kdo jiný by se o tento vtipný a akční projekt mohl postarat, než tvůrci skvělého komediálního seriálu Archer a správného akčního béčka The Expendables.

America: The Motion Picture, jak se tento nový animovaný film jmenuje, divákům odvypráví parodickou verzi založení USA. Seriálem nás provede drsná parta skládající se z vojevůdce George Washingtona (Channing Tatum) s motorovou pilou, robotického kentaura připomínajícího Robocopa, Paula Revereho (Bobby Moynihan), kyberpunkového vynálezce Thomase Edisona (Olivia Munn) a masivního pivaře Samuela Adamse (Jason Mantzoukas).

Film režíruje celkem neznámý americký tvůrce Matt Thompson. Avšak dobré jméno projektu dodává producentské duo skládající se z Phila Lorda a Christophera Millera (LEGO Příběh, Spider-Man: Paralelní světy) a scénárista Dave Callaham (The Expendables).

Kromě již zmiňovaných Channinga Tatuma, Bobby Moynihana, Olivie Munn a Jasona Mantzoukase se fanoušci mohou těšit například na Judy Greer, Willa Forteho, Killera Mikea, Simona Pegga, Andyho Samberga a další.

Téměř stominutový film America: The Motion Picture se na streamovací platformě Netflix objeví již 30. června/júna letošního roku. Čekání na jeho vydání si zatím můžete zkrátit perfektním oficiálním trailerem, který dokazuje, že tohle bude opravdu šílená jízda dějinami USA.