Už od loňského roku víme, že Terminátor se nám vrátí v podobě anime seriálu, který připravuje Netflix.

A nyní konečně také víme, kdy přesně se k nám plánovaná série, jež vychází z jedné z nejslavnějších sci-fi franšíz, přiřítí. Seriál Terminator Zero dorazí na streamovací platformu 29. 8. 2024. Někteří fanoušci už možná znalecky s úsměvem přikyvují, protože právě v tento den nastal ve filmové sérii roce 1997 takzvaný Den zúčtování, kdy Skynet získal vlastní vědomí a zapříčinil pád lidstva a vzestup strojů.

Netflix už také vydal několik obrázků z plánovaného osmidílného seriálu, které si můžete prohlédnout níže. S návratem známých filmových postav však nepočítejte, Terminator Zero se zaměří na zcela nové hrdiny. 

Děj by nás měl zavést do roku 2022, během něhož už probíhá ničivá postapokalyptická válka mezi zbytky lidstva a armádami strojů. Jednou z hlavních hrdinek se stává lidská bojovnice, která se musí vrátit zpět v čase do roku 1997, aby ochránila vědce jménem Malcolm Lee. Ten totiž pracuje na zcela jiné umělé inteligenci, která by mohla Skynetu vzdorovat.

V rámci své práce se ale samozřejmě bude muset potýkat s určitými morálními otázkami, které se budou týkat toho, co vlastně vypuštění této AI způsobí. Malcolma ale zároveň bude pronásledovat neúprosný zabiják z budoucnosti, který navždy změní osud jeho tří dětí. 

Mezi výkonné producenty patří společnost Skydance a japonské animační studio Production I.G.

O režii jednotlivých epizod se postaral japonský filmař Masashi Kudo (Hajate no gotoku!).

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Mattson Tomlin, který nám například nadělil sci-fi Matka versus android (2021), zároveň také pracuje s Mattem Reevesem na druhé části Batmana s Robertem Pattinsonem. V následujících týdnech bychom se také mohli dočkat i nějakého toho traileru.