V rámci úspěšné Kickstarter kampaně vydala společnost WIT Studio trailer na svůj nadcházející anime film, který ponese název The Girl From the Other Side. Snímek bude adaptací stejnojmenné mangy od spisovatele Nagabeho, který se postaral i o ilustrace. Těšit se tak můžeme na temnou a bizarně podmanivou pohádku, ve které existují normální a prokletí jedinci. Příběh se bude odehrávat ve světě, který je rozdělený na dvě části – na Vnitřek a Vnějšek. Děj tak bude sledovat malou dívku jménem Shiva, která žije v opuštěné vesnici. Spolu s ní ale domov ještě sdílí démonický strážce, kterému Shiva jednoduše říká „Učitel.“

I přes očividný kontrast v jejich vzhledu však tato dvojce sdílí přátelské (možná až i dokonce rodinné) pouto. Jednoho dne se ale malá Shiva rozhodne od Učitele odejít, aby mohla vyhledat svou babičku. To však dá do pohybu dramatické události, během kterých se začne vynořovat pravda o tom, co stálo za tajemnou úmluvou mezi oběma hrdiny. Studio chtělo prostřednictvím Kickstarteru vydělat alespoň 3 miliony jenů, ovšem jakmile byla na konci letošního jara kampaň uzavřena, na účtu mělo studio jenů nakonec až 20 milionů, což je asi 156 tisíc eur a necelé 4 miliony korun českých. 

O režii se postarají filmaři Yutaro Kubo a Satomi Maiya. Nutno dodat, že před dvěma lety oba režiséři vydali kratší desetiminutovou verzi, ovšem tentokrát nás čeká plnohodnotný celovečerák. Malou Shivu namluví Rie Takahashi a démonického Učitele Jun Fukuyama. Premiéry se ale dočkáme až příští rok, přesněji 10. 3. 2022, přičemž spolu s ní k fanouškům dorazí i bonusový svazek původní mangové předlohy.