Akce Tudum věnovaná Japonsku nám mimo jiné představila anime Moonrise. V tomto sci-fi anime situovaného do blízké budoucnosti vypukne válka mezi Zemí a Měsícem. Na toto anime z produkce Wit Studia si ale ještě chvíli počkáme. Práci tohoto studia mohou znát diváci díky seriálům Attack on Titan nebo Vinland Saga. Fanoušci anime si tak mohou být jisti, že je práce svěřena do povolaných rukou.

Krom jména studia se v traileru objevila i další jména. Na sérii pracuje Tou Ubukata, který stojí za Psycho-Pass 2 a Psycho-Pass 3, případně i nedávným remakem RWBY: Ice Queendom a Ghost in the Shell: Arise. Vzhled postav si vzala na starost Hiromu Arakawa, která se zapsala do podvědomí s Fullmetal Alchemist a Silver Spoon.

Bezeslovný trailer protkaný hudbou Rya Kawasakiho zobrazuje nejprve dva muže, kteří by měli být hlavními protagonisty - Jack a Al, přičemž se jedná pravděpodobně o jejich život na Zemi. Poté se stane katastrofa, jež s životy hrdinů zamíchá. Následně tak vidíme hlavního hrdinu na Měsíci, kde bez masky bojuje proti vojákům. K tomu, aby v souboji zvítězil, využívá hrdina superschopnosti, ať už k ovládání svého pohybu, nebo k zhmotnění pistole v ruce.

Pro koho by anime mělo být určeno, prozradí spíše až budoucí trailery, nicméně již nyní víme, že všechny akční scény a scenérie v neprozkoumané části Měsíce budou vytvořeny za pomocí nové a inovativní animace. První ochutnávka v traileru dává tušit, že animace je skutečně na špičkové úrovni.

Bohužel si na anime ještě chvíli počkáme. Konkrétně až do roku 2024.