V rámci netflixové akce Geeked Week 2022 jsme se dočkali krátkého klipu na nadcházející stop-motion animák jménem Wendell & Wild, nicméně v té době jsme ještě stále neznali datum premiéry. To se však nedávno změnilo, protože Netflix konečně oznámil, kdy přesně se nadějně vyhlížející podívané dočkáme. Dobře si proto zapamatujte datum 28. 10. 2022, právě tehdy se totiž film na streamovací platformě objeví.

Animovaný snímek bude vyprávět o dvojici démonických bratrů, která se bude muset postavit svému největšímu arci-nepříteli. Démonické jeptišce jménem Sestra Helly. Budou si tak muset vyžádat pomoc od třináctileté puberťačky jménem Kat Elliot (Lyric Ross). Oba dva bratry tak čeká pěkně bizarní a bláznivé dobrodružství.

Hlavní hrdinské duo ztvární známá a populární dvojka Jordan Peele a Keegan-Michael Key, která se především proslavila za svou úspěšnou show Key & Peele.

O režii snímku se postaral slavný režisér a animátor Henry Selick, který debutoval v roce 1993 se svým slavným celovečerákem Ukradené Vánoce, jenž vychází podle populárního a milovaného příběhu od Tima Burtona. Další úspěch následně zaznamenává v roce 2009, kdy světu představuje filmovou adaptaci knihy Koralina od Neila Gaimana. Za tu byl následně i nominován na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film. Koralina byla taktéž posledním filmem, který Selick zrežíroval, tak doufejme, že jeho comeback bude jaksepatří velkolepý. 

Ale vzhledem k tomu, že na scénáři se z velké části podílel i sám Jordan Peele, který se svými filmy z posledních let prokázal svůj pisatelský talent, tak by nás opravdu měla čekat parádní podívaná. Kromě výše zmíněných se také ve filmu dočkáme herců jako Lyric Ross, Angela Bassett, James Hong, Tamara Smart, Natalie Martinez, Tantoo Cardinal, Igal Naor, Gary Gatewood, Gabrielle Dennis a David Harewood.