Máme tu poslední listopadové box office okénko. Minulý týden v kinech mimo jiné premiérovala očekávaná animovaná Disney podívaná Divnosvět, o kterou se postaral Don Hall. A zatím se zdá, že pro myšáka to bude jeden z největších malérů roku. V domácím prostředí vydělal snímek jenom něco přes 18 milionů dolarů, přitom se předpokládalo, že po prvním víkendu by tržby ze Severní Ameriky mohly dosáhnout někam ke 40 milionům.

Ani jinde však nejnovější Disneyho animák příliš nezaujal, celosvětově tak má zatím na kontě téměř 28 milionů, což je poměrně bídný výsledek. Obzvlášť vzhledem k faktu, že samotný rozpočet se mohl pohybovat kolem 180 milionů. Ještě uvidíme, zda se v následujících dnech nestane nějaký zázrak, ale už teď je jasné, že se pro Disneyho jedná o jeden z nejhorších zahajovacích víkendů poslední doby. 

Divnosvět stanul po minulém víkendu na druhém místě, první patří i nadále marvelovce Black Panther: Wakanda Forever, která po minulých dnech vydělala téměř 46 milionů. Celosvětově má na kontě už přes 675 milionů, čímž pomalými kroky dohání čtvrtého Thora s podtitulem Láska jako hrom, který se zaseknul na 760 milionech. Už teď se ale zdá, že komerčně nejúspěšnější marvelovkou roku 2022 opravdu zůstane Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má na kontě 955 milionů.

V některých kinech už se dokonce také objevilo pokračování komediální detektivky Na nože, které nese název Glass Onion. Ta má momentálně na kontě přes 13 milionů, ale její pravé chvíle přijdou až s jejím uvedením na Netflix, k čemuž dojde až 23. 12. 2022.  

A na co jít do kina tento týden? Zkuste třeba nejnovější film slavné německé režisérky Marie Schrader jménem Když promluvila. Ten vychází podle skutečné události, přičemž se zaměřuje na novinářky listu New York Times, tedy Jodi Kantor (Zoe Kazan) a Megan Twohey (Carey Mulligan), které se rozhodnout jít do nerovného souboje s producentem Harveym Weinsteinem, aby dokázaly, že se jedná o sexuálního predátora.

Snímek bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 1. 12. 2022.