Někdy během příštího měsíce se začne natáčet snímek The Magic Faraway Tree, filmová adaptace stejnojmenné knihy pro děti a mládež z roku 1943, která je součástí série The Faraway Tree od anglické spisovatelky Enid Blyton.

Ta se odehrává v kouzelném lese, ve kterém roste titulní obrovský strom. Strom je tak vysoký, že jeho nejvyšší větve sahají až k mrakům, navíc je i dostatečně široký na to, aby bylo možné do jeho kmene vytesat malé domky. Les a jeho unikátní strom jednoho dne naleznou tři děti, které se nedávno se svými rodiči nastěhovaly do nedalekého domu. Posléze se spřátelí s jeho mnoha podivuhodnými obyvateli a prožívají dobrodružství v jeho kouzelných větvích.

Zatím není známo, kdo si zmíněné děti zahraje, ale už zřejmě známe jména představitelů jejich rodičů Tima a Polly. Server Deadline hlásí, že k filmu se upsali Andrew Garfield (Spider-Man: Bez domova) a Claire Foy (Koruna).

O režii se postará Ben Gregor, který točil pro seriály jako Doktor Martin (2004) a Britannia (2018), z filmových titulů je zas zodpovědný za rodinnou komedii Streetdance All Stars (2013).

Scénář si vezme pod palec britský filmař Simon Farnaby, který spolu s režisérem Paulem Kingem sepsal fajn tituly Paddington 2 (2017) a loňského Wonku (2023). Farnaby oba výše zmíněné herce velice chválil, mimo jiné také prohlásil:

,,Řekl bych, že i sama Enid Blyton by byla ohromená z toho, že máme na palubě Spider-Mana a Královnu.“

Na výrobu filmu budou dohlížet studia Neal Street Productions, Elysian Film Group a Ashland Hill Media Finance. Zatím ale není známo, kdy se filmu dočkáme.