Studio Vertical už příští měsíc uvede hvězdně obsazenou komedii jménem American Dreamer, kterou napsal na Oscara nominovaný scenárista Theodore Melfi. V hlavních rolích se nám představí Peter Dinklage (Hra o trůny) a Shirley MacLaine (Cena z něžnost). Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Hlavním hrdinou se stává Phil Loder (Dinklage), dvakrát rozvedený, frustrovaný a nedostatečně placený profesor ekonomie, jehož velký sen o vlastnictví domu se zdá být nedosažitelný. Jednoho dne mu ale padne k nohám neuvěřitelná příležitost. Phil uzavře dohodu s Astrid Finnelli (MacLaine), osamělou, bezdětnou vdovou na prahu smrti, která Philovi nabídne společné bydlení v jejím přepychovém domě za skvělou cenu. A jakmile Astrid zemře, dům bude zcela patřit pouze Philovi. Tak jednoduché to ale samozřejmě nebude. 

O režii se postaral Paul Dektor, pro něhož je snímek celovečerním debutem. Scenárista Theodore Melfi napsal známé tituly jako Miluj souseda svého (2014), Skrytá čísla (2016) a Loupež ve velkém stylu (2017).

Dále hrají Matt Dillon, Danny Glover, Michelle Mylett, Danny Pudi, Garry Chalk, Kimberly Quinn, Rebecca Olson, C. Ernst Harth, Donald Heng, Kimberley Shoniker a Rami Kahlon.

Snímek bude uveden na VOD již 8. 3. 2024.