Seriál The Walking Dead před několika měsíci skončil po své 11. řadě. Ale i když tím v podstatě pro celé slavné zombie univerzum skončila jedna velké éra, hned na něj naváže další. A to éra celé řady nejrůznějších spin-offů, kterých se v brzké době dočkáme. Marný platný, celá značka zkrátka byla pro AMC spolehlivým zlatým dolem. A jelikož se firma v posledních měsících vypořádávala s finančními problémy, tak ani není moc divu, že univerzu ještě nechce dát sbohem.

Minulý rok jsme se například dočkali antalogické série jménem Tales of the Walking Dead, kde se každá epizoda zaměřila na příběh různých skupin přeživších. Jedna z epizod si například posvítila na minulost záporačky Alfa (Samantha Morton), která v původní sérii vedla padoušskou skupinu Šeptačů. Přesto se ale Tales of the Walking Dead u diváků nedočkal úplně nejvřelejšího přijetí, protože pro mnohé z nich byly jednotlivé epizody spíše nudné a nijak zvlášť zajímavé. I tak by se ale měli fanoušci připravit na další várku. 

Server ComicBook.com totiž nedávno odhalil, že AMC dalo zelenou nové sérii, která má zatím nést název More Tales From the TWDU. A jak už je podle jména patrné, opět bychom se měli dočkat další antalogické podívané, kde se každá epizoda zaměří na jiné postavy. Na výrobu seriálu bude zase dohlížet veterán Scott Gimple, který byl dlouhou dobu i showrunnerem původního seriálu, alespoň tedy do 9. řady, kdy ho vystřídala Angela Kang.

Opět se máme dočkat šesti různých příběhů, které však mají být tentokrát o něco kratší. Je taktéž možné, že chystaný projekt se bude tentokrát více zaměřovat na známé postavy nejenom z původního seriálu, ale i spin-offu Fear the Walking Dead, jemuž za necelý měsíc začne osmá a finálová řada. Je zde tudíž možnost, že More Tales From the TWDU například blíže prozkoumá minulost Abrahama, Rosity a Eugenea ještě před jejich střetnutím s Rickovou skupinou. 

Nejprve se ale dočkáme seriálových spin-offů, o kterých už víme nějaký ten pátek. Prvním z nich bude The Walking Dead: Dead City, kterého se dočkáme už za dva měsíce. Ten se zaměří na Maggie (Lauren Cohan) a Negana (Jeffrey Dean Morgan), kteří se vydávají do zombíky zamořeného New Yorku, aby v něm našli Maggienina syna.

Posléze se můžeme těšit na seriál o Darylovi (Norman Reedus) ve Francii, přičemž vlastní minisérie se dočká i Rick (Andrew Lincoln) a Michonne (Danai Gurira).