Soudní proces mezi Johnnym Deppem a jeho bývalou manželkou Amber Heard už více než měsíc dominuje titulkům zábavních médií a zdá se, že každý den s novými výpověďmi přináší jedno šokující odhalení za druhým. Depp tvrdí, že tvrzení Amber Heard o údajném domácím násilí jsou nepravdivá. Herec navíc stále trvá na tom, že kvůli jejím obviněním přišel o několik lukrativních hereckých zakázek, včetně šestého pokračování Pirátů z Karibiku. Nyní však herečka tvrdí, že Deppovo "šíření pomluv" poškodilo i její kariéru, včetně její role ve filmu Aquaman and the Lost Kingdom, který má mít premiéru v následujícím roce. V pondělí totiž herečka hovořila o tom, jaký vliv má soudní proces na její pracovní nabídky, kterých je stále méně.

Herečka nejprve získala soudní zákaz styku s Deppem v roce 2016, kdy už byla obsazena do role Mery pro film Liga spravedlnosti. Protože však Depp v té době začal veřejně tvrdit, že je nevinný, udržet se v roli pro herečku nebylo vůbec jednoduché.

,,Musela jsem opravdu tvrdě bojovat, abych si udržela kariéru poté, co jsem dostala soudní zákaz přiblížení se. Přišla jsem o příležitosti, vypadla jsem z práce a kampaní, bojovala jsem o udržení své práce a největší filmové příležitosti, kterou jsem doposud měla s Ligou spravedlnosti s možností hrát v Aquamanovi." Poznamenala také, že musela "opravdu tvrdě bojovat, aby zůstala v Justice League, protože to byla zrovna doba jejich rozvodu".

Herečka také popsala specifika svého pracovního vztahu s Warner Bros. a DC. Její smlouva se prý vztahuje na tři filmy: Liga spravedlnosti, Aquaman a Aquaman and the Lost Kingdom. Návrat do pokračování Aquamana se však ukázal být jiným druhem boje. Heard tvrdí, že studio Warner Bros. ,,ji do druhého dílu vůbec nechtělo zahrnout". Nakonec se musela spokojit s "velmi osekanou verzí" původního scénáře k její postavě.

Přečtěte si také: Aquaman a ztracené království: Nový trailer odhaluje hlavní hrozbu pro podmořskou říši

"Dostala jsem scénář a pak nové verze scénáře, ze kterých byly vyjmuty některé akční scény," pokračovala Amber Heard. ,,Tyto scény zobrazovaly mou a jinou postavu, které spolu bojují. A v podstatě z mé role hodně ubrali. Hodně mých scén prostě vyškrtli."

Mera a Arthur Curry (Jason Momoa) se oficiálně stali párem na konci prvního Aquamana z roku 2018. Závěrečné momenty filmu také naznačovaly, že dvojice bude nakonec vládnout společně coby nový král a královna Atlantidy. Pokud však Heard mluví pravdu, možná tomu tak nakonec nebude. Bez ohledu na to stojí za zmínku, že WB neměla problém obnovit původní scény její postavy Mery ve filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera, který měl premiéru na HBO Max minulý rok. Herečka dokonce natočila dodatečnou scénu pro sekvenci Knightmare.

Aquaman and the Lost Kingdom se v kinech objeví 17. 3. 2023. Myslíte si, že Warner Bros. bude dále zasahovat do hereččiných filmových scén? Podporujete či nechápete jejich rozhodnutí o zkrouhnutí původního scénáře Mery? Napište nám do komentářů.