Mezi nejslavnější autory žánru sci-fi patří zcela nepochybně legendární Philip K. Dick, podle jehož tvorby vznikla řada známých a úspěšných filmových adaptací. Mezi patří například parádní Blade Runner od Ridleyho Scotta, Spielbergův Minority Report, případně Total Recall od Paula Verhoevena. A nyní se zdá, že v příštích letech se dočkáme snímku, který si na autorův život posvítí do většího detailu. I když tedy s určitými změnami. The Hollywood Reporter informoval o tom, že na scénáři k filmu pracuje sama Dickova dcera Isa Hackett, která působí pro Amazon jako producentka a scenáristka. Pracovní název filmu zní Jane, což je odkaz na Dickovu sestru Jane Charlotte, která zemřela po pouhých šesti týdnech po porodu. 

Tato ztráta autora zasáhla tak hluboce, že ho sužovala po zbytek jeho života, přičemž i ovlivnila jeho tvorbu. Ovšem pozor, i přestože nadcházející snímek bude o Dickově životě, jedna jistá velká věc v něm bude jinak. Film si totiž představí, jaké by to bylo, kdyby Jane nezemřela a normálně by dál vyrůstala se svým bratrem. V rámci toho by tak měl být celý příběh filmu odvyprávěn právě očima jeho sestry. A patrně už také víme, kdo Jane ve filmu ztvární. Autorovu sestru by si měla zahrát charismatická a talentovaná Charlize Theron, která by měla zároveň zastávat úlohu producentky. Velice milou zprávou je ale odhalení, kdo by mohl film nakonec zrežírovat. 

Jedním z hlavních producentů se stane také slavný mexický filmař Alfonso Cuarón, který natočil parádní snímky jako Mexická jízda, Potomci lidí a Roma. Je taktéž zodpovědný za režii Vězně z Azkabanu, který je mnohými považován za nejlepší filmovou adaptaci knih o Harry Potterovi. I přestože to ještě stále není potvrzené, Amazon by údajně rád dosadil Cuaróna na režisérské křeslo i pro nadcházející životopisný snímek o Dickovi. Tudíž se musíme jen modlit, aby se tak skutečně stalo.

Snímek by tak měl vzniknout pod Amazonem, ovšem dočkat bychom se ho měli patrně až za několik let.

Jste fanoušci děl Philipa K. Dicka?