Britský režisér Andrew Haigh, který se před lety stal hvězdou významných filmových festivalů v Berlíně a Benátkách, nám po šesti letech nadělí svůj nejnovější snímek. Těšit se tak můžeme na titul jménem All of Us Strangers, který na první pohled působí dojmem klasického romantického dramatu, ale v tomto případě se můžeme těšit také na určitou dávku nadpřirozena. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou příběhu se stává scenárista jménem Adam (Andrew Scott), ten jednoho den natrefí na svého tajemného souseda Harryho (Paul Mescal), do něhož se hned zakouká, což rázem začne narušovat rytmus jeho každodenního života. 

Jak se mezi oběma muži začne prohlubovat romantický vztah, Adam začne být čím dál více zaujatý vzpomínkami na svou minulost. V rámci toho se mu začne zamlouvat představa návratu do svého bývalého domova, kde vyrůstal. Právě tam se nacházejí jeho rodiče (Claire Foy a Jamie Bell), kteří se od té doby, co před 30 lety zemřeli, vůbec nezměnili.

Snímek tak bude vycházet z knižní předlohy Strangers z roku 1987, kterou napsal japonský scenárista a autor Taichi Yamada. V knize vyjde najevo, že oba rodičové, které začne hlavní hrdina jménem Hideo Harada pravidelně navštěvovat, jsou duchové, kteří pomalu vysávají jeho životní esenci. Tak se necháme překvapit, zda stejným směrem půjde i nadcházející filmová adaptace. 

Andrew Haigh se postaral jak o scénář, tak i o režii. Mezi jeho další natočené filmy patří ještě Víkend (2011), 45 let (2015) a Lean on Pete (2017). Dále se ve filmu objeví herci jako Carter John Grout, Ami Tredrea, Cameron Ashplant, Lincoln R. Beckett, Jack Cronin, Christian Di Sciullo a Oliver Franks.

V USA bude snímek uveden 22. 12. 2023, ve Velké Británii zas až 26. 1. 2024. Přibližně ve stejné době by se mohl film dostat také k nám.