V roce 2000 vydalo herní studio Rogue Entertainment pod dohledem herního designera jménem American James McGee hororovou 3D adventuru, která nesla název American McGee's Alice. A jak už může být z názvu a titulního obrázku patrné, hra vychází z motivů slavného románu Alenka v říši divů od Lewise Carrolla. Tato videoherní verze je ale mnohem temnějším čajíčkem, Alenku zde totiž čeká mnohem zvrácenější a hrozivější říše divů, ze které se bude muset skrze nejrůznější nepřátele prosekat pouhopouhým kuchyňským nožem. V roce 2011 se následně hra dočkala přímého pokračování od studia Spicy Horse, které neslo název Alice: Madness Returns. A pokud jste fanoušci obou dvou her, tak pro vás máme (možná) skvělou zprávu. V přípravě je totiž seriálová adaptace, o kterou se postará filmař a herec David Hayter.

Ve filmovém světě Hayter především proslul jako scénárista úspěšných filmových adaptací komiksů. Postaral se například o scénář k prvním dvěma hraným X-Men snímkům z let 2000 a 2003, které zrežíroval Bryan Singer. Taktéž byl i jedním ze scénáristů, co pracovali na působivém snímku Strážci – Watchmen od Zacka Snydera. Hayter se ale velice proslavil i ve videoherním světě, respektive tedy jeho hlas. Právě on totiž nadaboval do angličtiny legendárního hrdinu jménem Solid Snake, hlavní postavu z veleúspěšné herní série Metal Gear Solid. Hayter je sám velkým fanouškem videoherní Alenky, přičemž prohlásil, že ji považuje za průlomové převyprávění klasického příběhu. 

Zatím však není známo, koho všechno v připravované adaptaci uvidíme, stejně tak zatím neznáme ani datum premiéry. Seriál bude ale každopádně produkovat videoherní gigant EA, spolupracovat s ním ještě bude studio Abandon Entertainment. Hayter by se měl ujmou úlohy jak hlavního scénáristy, tak i výkonného producenta. Zatím však není známo, kdo se ujme samotné režie.

Jste fanoušci původních herních předloh?