Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Plane.

To nám to dlouho netrvalo. Před měsícem premiéroval v amerických kinech zbrusu nový akčňák jménem Plane, ve kterém se v hlavních rolích objevili Gerard Butler a Mike Colter. Server Variety ale nedávno oznámil, že diváci mohou už teď počítat s pokračováním, které by mělo nést název Ship. Natáčet by se údajně mělo začít ještě někdy během letoška. Nutno ovšem dodat, že hlavním hrdinou se tentokrát stane pouze Mike Colter, který by si měl opět zahrát Louise Gasparea.

Ten sice z onoho filipínského pekla unikl se zdravou kůží, ale to neznamená, že je z nejhoršího venku. Stále je totiž hledaným zločincem, po kterém budou různé bezpečností agentury usilovně pátrat. Louis se proto rozhodne tajně se dostat na palubu nákladní lodi ve východní Asii, která míří do Jižní Afriky. Na lodi se ale dostane do konfliktu se skupinou, která se zabývá především obchodem s lidmi. A Louisův morální kodex to samozřejmě nehodlá nechat jen tak. Proto se ještě s několika spojenci rozhodne postavit se zlotřilému kapitánovi lodi, aby mohl následně všechny zajatce osvobodit. 

Zatím se se zdá, že Butler se do pokračování už nevrátí, ale je stále možné, že si někde střihne nějaké menší cameo. 

První snímek, tedy film Plane, se zaměřil na chlapíka jménem Brodie Torrance (Butler), zkušeného kapitána letadla, který musí s Lousiem, jenž je odsouzený za vraždu, spojit síly, aby mohli zachránit z filipínského ostrova Jolo přeživší pasažéry, kteří padli do rukou nebezpečné separatistické jednotce.

Snímek se dočkal vcelku pozitivních reakcí, ovšem i přestože byl jednu dobu komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2023, tržby nakonec zas až tak dechberoucí neměl. Z rozpočtu 25 milionů dolarů se mu zatím podařilo celosvětově vydělat přes 43 milionů, což sice není špatné, ale rozhodně to mohlo být ještě o něco lepší. Viníkem může být i vcelku odfláklá propagace celého filmu, tudíž je možné, že pro pokračování si dají tvůrci větší pozor. V následujících měsících se tudíž snad dozvíme, co všechno vlastně můžeme od druhého dílu očekávat. 

K pokračování se vrátí režisér prvního dílu Jean-François Richet, ale zatím pouze v roli jednoho z výkonných producentů. Je tudíž možné, že snímek nakonec natočí někdo úplně jiný. Richer je každopádně zodpovědný za snímky jako Ve jménu krve a Vládce Paříže.

Taktéž zatím není jasné, zda scénář opět zpracují Matt Cook a J.P. Davis. Uvidíme tedy, co s sebou přinesou následující měsíce.