A už k nám přichází zase další akční thriller, ve kterém Liam Neeson opět ukáže, že si s ním není radno zahrávat. Tentokrát by se však mohlo skutečně jednat o kvalitní podívanou, protože si ji vzal na starost režisér dvou slavných bondovek. Snímek Memory má každopádně již oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Liam Neeseon si zde zahraje muže jménem Alex Lewis, který patří mezi nejlepší a nejpečlivější nájemné zabijáky na světě. Své cíle likviduje bez zaváhání a slitování. Postupem času si tak vybudoval pověst vrahouna, na kterého je vždycky spoleh, protože svou práci vykoná do puntíku čistě. Mnozí ale netuší, že i když je Alex zabijákem na najmutí, má svůj vlastní kodex, kterého se pevně věří. 

A přesně kvůli jeho kodexu se jedna prácička změní v boj o holý život. Alex při plnění jednoho kontraktu zjistí, že jeho cílem je dítě. A jelikož Alex se zapřísahal, že děti zabíjet nebude, rázem se lidé, kteří si ho najmuli, obrátí proti němu. Pokud se z toho bude chtít Alex dostat se zdravou kůží, bude muset zlikvidovat celou řadu padouchů. Zároveň se ale bude muset vyhýbat schopnému agentovi FBI jménem Vincent Serra (Guy Pearce), kterého má také v patách. Ovšem u něho je jistá šance, že Alexovy motivy pochopí. Alex je sice pro vykonání pomsty jako stvořený, ale jelikož s jeho narůstajícím věkem začínají i ochabovat jeho vzpomínky, je nucen zpochybňovat každý svůj čin, přičemž se začne i stírat hranice mezi tím, co je správné a co špatné.

O režii snímku se postaral slavný novozélandský filmař Martin Campbell, který je například zodpovědný za natočení bondovek Zlaté oko a Casino Royale. Scénář si vzal na starost Dario Scardapane, který se věnuje především seriálové tvorbě. Podílel se tak na tvorbě seriálů jako Záchranka San Francisco, The Bridge a The Punisher. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Monica Bellucci, Taj Atwal, Ray Fearon a Harold Torres.

Oficiální premiéra je stanovená na 29. 4. 2022.