V návaznosti na fanouškovskou předpremiéru prvních dvou epizod chystané série Ahsoka ze světa Star Wars, na kterou došlo ve vybraných městech na americkém kontinentu, přišlo na první pohled zajímavé a radostné oznámení - Ahsoka na Disney+ neodstartuje svými dvěma prvními díly ve středu 23. srpna/augusta 2023, jak se dosud předpokládalo, ale už o den dřív, tedy v úterý 22. 8. Také vydání všech dalších dílů v následujících týdnech proběhne v úterý, potažmo o den dřív oproti původnímu plánu. Jenomže tenhle posun má z pohledu nás a prakticky všech obyvatel starého kontinentu jednu dosti podstatnou vadu.

V oznámení na oficiálním webu Star Wars se dočteme, že nový čas premiéry jednotlivých epizod Ahsoky a úvodního dvoudílu nyní připadá na úterních 6 P.M. PT. Ale pokud tento kryptický čas převedeme na středoevropský čas, vyjdou nám 3 hodiny ráno. Následujícího dne. Takže pokud žijete v Evropě, pro Ahsoku stále platí středeční termíny.

Celá změna nám může připadat obzvlášť zanedbatelná při pomyšlení na fakt, že v posledních měsících byl každý díl snad všech sérií a seriálů ze světa Star Wars nebo Marvelu určených pro Disney+ k dispozici vždy ve středu v 9:00 našeho času. Jinými slovy, ve výsledku jde o posun o pouhých 6 hodin, navíc na nekřesťanskou hodinu, ve které bývají vzhůru snad jen někteří nejmenovaní členové redakce Nerdfixu.

Nepatrný posun premiéry epizod Ahsoky ale samozřejmě není třeba vnímat ve špatném světle, protože takhle vlastně platí, že ať už ve středu vstanete kdykoliv, bude už na vás čekat nový příběh z předaleké galaxie. Na druhou stranu, pokud vstanete a dřív než Disney+ otevřete YouTube, Reddit a další hnízda filmových a seriálových fanoušků, pravděpodobně na vás už budou čekat nějaké ty spoilery. Takže jestli se opětovného shledání s Ahsokou Tano, Sabine Wren, Herou Syndullou, velkoadmirálem Thrawnem a snad i Ezrou Bridgerem vážně nemůžete dočkat, asi byste se měli připravit na menší ponocování. Nebo na extrémně časný budíček.