Noah Baumbach, tvůrce skvělého oscarového dramatu Manželská historie, se po třech letech vrací se svým novým filmem, který ponese název White Noise. A jak se zdá, spolupráce s Adamem Driverem mu posledně velice sedla, protože slavný herec ztvární hlavní roli i zde. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Přesné dějství filmu se stále drží pod pokličkou, víme ale, že Driver ztvární profesora Jacka Gladneyho, který učí na vysoké škole svobodných umění, kde přednáší o Hitlerovi. Sám je ale také člověkem, kterého naprosto děsí koncept smrti. Jednoho dne se ale on a jeho rodina vydají na cestu, která jim všem změní životy. Možná už navždy.

V průběhu své cesty se totiž stanou svědky jakési podivné události, která se odehraje kdesi poblíž jejich domova. A co přesně jde? To zůstává tajemstvím, jisté je však to, že Jacka to přinutí přemýšlet o své vlastní smrtelnosti, plus zároveň se bude potýkat se zapeklitými tajemnostmi lásky, smrti a možnostmi štěstí ve světě, který dokáže být stále dost nestabilní. Následně ale také začne hrozit, že se mu celá jeho rodina rozpadne.

Film bude adaptací stejnojmenného satirického románu z roku 1985, který napsal Don DeLillo. Román je často považován za jeho průlomovou práci, díky které získal status uznávaného autora. Rozhodně to byl dobrý odrazový můstek pro jeho následnou plodnou spisovatelskou kariéru. Knižní dílo se tak především zabývá tematikou smrti a konzumerismu, uvidíme tedy, zda na tom bude podobně i filmová adaptace.

Na Oscara nominovaný Noah Baumbach se kromě Manželské historie proslavil díky filmům jako Kopanec a křik, Frances Ha a Sépie a velryba, za který byl na cenu Akademie nominován zcela poprvé. Ve filmu si zahraje i jeho partnerka, herečka a filmařka Greta Gerwin, se kterou společně připravují také film o Barbie s Margot Robbie v hlavní roli.

Dále se ve snímku objeví herci jako Raffey Cassidy, André Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith, Don Cheadle, Barbara Sukowa a Matthew Shear.

Snímek by měl na Netflixu premiérovat někdy v průběhu letošního roku.