Máme zde nový film s Liamem Neesonem. Tipnete si žánr? Ani vám nedáme tři pokusy, protože to je hračka. Ano, bude se jednat o další z řady akčních thrillerů, které se pro sympatického herce staly v posledních několika letech takovým poznávacím znakem. Tentokrát se ale o režii postaral schopný norský režisér Hans Petter Moland, který už s Neesonem natočil Mrazivou pomstu (2019), tak třeba se máme nač těšit. Oficiální trailer na snímek Absolution si každopádně můžete pustit výše.

Neeson si zahraje stárnoucího gangstera, který se snaží udělat vše pro to, aby znovu navázal vztah se svou rodinou, od které byl celá léta oddělen. Když ale bude muset zlikvidovat rivalský gang, který mu půjde po krku, rychle zjistí, že uprchnout ze zločineckého podsvětí a vybudovat si nový život nebude vůbec snadné. 

Hans Petter Moland dále natočil filmy jako Bezva chlap (2010), Boj sněžného pluhu s mafií (2014) a Vzkaz v láhvi (2016). Scénář zpracoval Tony Gayton (Hell on Wheels).

Dále se v chystaném snímku objeví herci jako Ron Perlman, Daniel Diemer, Yolonda Ross, Tom Kemp, Josh Drennen, Michael Giannone, Javier Molina a Levon Panek.

V amerických kinech od 1. 11. 2024, zda se film dostane také k nám, zatím není známo.