Aaron Eckhart se v poslední době objevuje v samých béčkových akčňácích a thrillerech, některé jsou docela zábavné, jinak už tolik ne. Server Deadline ale nyní hlásí, že Eckhart spojí síly s britským režisérem Simonem Westem, jehož celovečerním debutem byl slavný akčňák Con Air (1997).

Filmař po letech připravuje svůj zbrusu nový akční titul, který ponese název Raider. Eckhart si v něm zahraje prezidenta Spojených států, který po drtivém vítězství ve volbách zjistí, že Bílý dům byl po celá desetiletí ovládán tajnou organizací. Prezident však odmítá přijmout jejich požadavky, stejně tak nehodlá poslouchat šéfa tajné služby (Danny Huston). Místo toho se pokusí rozluštit řadu záhadných zpráv, které zde zanechali jeho předchůdci. Ty mohou být klíčem nejenom k osvobození jeho rodiny, ale také celé země od temných sil.

Natáčení by mělo začít letos na podzim ve Španělsku. Podle tvůrců bude film připomínat takový mix známých titulů Air Force One (1997) a Šifra mistra Leonarda (2006). 

Simon West už má s akčním žánrem bohaté zkušenosti, kromě Con Air také natočil snímky jako Lara Croft - Tomb Raider (2001), Mechanik zabiják (2011) a Expendables: Postradatelní 2 (2012).

Scénář si vzal pod palec J. Craig Stiles, který také napsal krimi drama Miranda's Victim (2023).

Na výrobu filmu budou dohlížet společnosti Bee Holder Productions a Concourse Media. Zatím ale není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.