Velice slibně vyhlížející seriál A Murder at the End of the World, o který se postarali tvůrci série OA (2016), se konečně pochlubil prvním plnohodnotným trailerem, na nějž se můžete podívat výše. A zdá se, že se nás čeká další řádně mysteriózní a napínavá podívaná. Tvůrci už v minulosti slibovali, že seriál bude mít pořádně temnou a mrazivou atmosférou, přičemž po zhlédnutí upoutávky jim začínáme docela věřit.

Příběh by se měl každopádně zaměřit na Darby Hart (Emma Corrin), mladou amatérskou vyšetřovatelku a technicky zdatnou hackerku, která se jednoho dne ocitne ve smrtící síti tajemství a intrik. Ona a osm dalších hostů dorazí do odlehlého domova samotářského miliardáře Andyho (Clive Owen), který je na místo všechny pozval.

Jeden z hostů je ale posléze nalezen mrtev. A Darby bude muset využít své dovednosti k tomu, aby dokázala, že šlo o vraždu. Protože pokud do rychle neudělá, další oběti budou následovat. Je snad možné, že je za to zodpovědný sám Andy? A nebo je pravda mnohem složitější?

Seriál, který má obsahovat 7 epizod, měl každopádně premiérovat již na konci minulého měsíce, nicméně kvůli stávce herců a scenáristů se ono čekání musí protáhnout až do listopadu. Podle traileru to vypadá na působivý psychologický krimi thriller, kde divák nebude mít vůbec ponětí o tom, komu kromě hlavní hrdinky vlastně může důvěřovat. Tak snad bude výsledek stát za to. 

Filmaři Zal Batmanglij a Brit Marling se ujali otěží showrunnerů, zároveň se také oba postarali o režii jednotlivých epizod. Scénář zas zpracoval sám Batmanglij, který se například podílel i na tvorbě mysteriózní série Městečko Pines (2015).

Dále se v seriálu představí herci Alice Braga, Harris Dickinson, Brit Marling, Raúl Esparza, Louis Cancelmi, Joan Chen a Jermaine Fowler.

U nás bude seriál premiérovat na Disney+ 14. 11. 2023.