Oficiální webové stránky televizního anime pořadu Uncle From Another World (Strýček z jiného světa) ve středu oznámily, že pátá epizoda anime a další díly byly odloženy kvůli rychlému nárůstu infekce COVID-19 v Atelieru Pontdarc a dalších studiích, která se na výrobě anime podílí. Anime nyní přesunulo vydání páté epizody na 17. 8., šestá a sedmá epizoda budou odvysílány 24., respektive 31. 8. Na japonské televizní stanici AT-X, kde je anime také vysíláno, dojde místo vysílání pokračování k opakování prvních dvou epizod.

Přečtěte si také: Proč hrát hry skrze streamovací platformu? Nejlepší hry, které si zahrajete díky Netflixu

Celosvětová premiéra anime proběhla 6. 7. na Netflixu a ve stejný den mělo anime premiéru také v Japonsku na televizní stanici AT-X.

Do režisérského křesla usedl Shigeki Kawai z Atelieru Pontdarc, na seriál dohlíží a scénáře píše Kenta Ihara (Cautious Hero: The Hero Is Overpowered but Overly Cautious, Full Dive). Kazuhiro Ota (Natsu no Arashi!, Negima!, Pani Poni Dash!) vytváří design postav. Mayu Maeshima je interpretkou úvodní znělky s názvem „Story“, zatímco Yuka Iguchi zpívá závěrečnou znělku "Ichibanboshi Sonority".

Licenci na vytvoření mangy získalo nakladatelství Yen Press, které základní synopsi popisuje následovně:

„Před sedmnácti lety upadl Takafumiho strýc do kómatu, ale nyní je zpět jako člověk, který vstal z hrobu. Brzy Takafumi zjistí dvě bizarní věci: Jeho strýc si nade vše cení videoher, a když byl v kómatu, byl ve skutečnosti přenesen do jiného světa jako nějaký hrdinný strážce! Takafumi teď musí nejen bydlet se strýčkem, který je doslova kouzelný, ale který také musí dohnat své znalosti o dvou desetiletích historie: chytrých telefonech, vysokorychlostním internetu, moderních anime tropech... a traumatickém výsledku války konzolí 90. let!“