Už nějaký čas víme, že natáčení filmu 28 let poté, který bude dlouho očekávaným pokračováním slavného britského zombie filmu od Alexe Garlanda (Občanská válka) a Dannyho Boylea (Yesterday), začne ještě letos. A nyní konečně známe i oficiální datum premiéry. První díl chystané trilogie by měl dorazit do kin 20. 6. 2025.

Podrobnosti o ději se i nadále drží v tajnosti, nicméně z názvu můžeme hádat, že film se bude odehrávat 28 let po úniku nebezpečného viru, který lidi mění na agresivní zombíky. Jak po tak dlouhé době bude naše planeta vypadat, je otázkou, ostatně konec volného pokračování 28 týdnů poté (2007) naznačil, že vir se z Velké Británie rozšířil i do zbytku Evropy. Pořád ale doufáme, že se do filmu vrátí i Cillian Murphy (Oppenheimer)jakožto hrdina Jim, herec je totiž k projektu i nadále upsán pouze jako výkonný producent. Tak snad nám to studio Sony, které si nakonec vezme film pod palec, hodlá oznámit po začátku hlavní části produkce. 

Co se obsazení týče, můžeme se těšit na známé britské hvězdy jako Aaron Taylor-Johnson (Lovec Kraven), Ralph Fiennes (Menu), Jodie Comer (Poslední souboj) a Jack O'Connell (Ferrari).

Danny Boyle, který natočil i původních 28 dní poté, se postará o režii prvního filmu, druhý natočí Nia DaCosta (Marvels). Scénář k celé trilogii zpracoval Alex Garland.