Už je v podstatě stoprocentní, že dvojce Danny Boyle (Yesterday) a Alex Garland (Občanská válka) nám nadělí další kapitolu z jejich zombie franšízy, kterou odstartoval britský snímek 28 dní poté (2002). Ve výrobě tak máme titul 28 Years Later (28 let poté), na který nakonec po menší distributorské přetahovačce dohlédne studio Sony.

Otázkou ale stále je, kdo by si mohl ve filmu zahrát. Cillian Murphy (Oppenheimer), který v prvním díle ztvárnil hlavního hrdinu Jima, je už na palubě jako výkonný producent, ale pořád ještě není stoprocentní, zda si ve film i sám zahraje.

Nedávno ale známý insider Daniel Richtman odhalil poměrně zajímavé informace, podle kterých by se v připravovaném filmu měly objevit jiné dvě známé tváře. 

Podle insidera o účinkování ve filmu jednají Charlie Hunnam a Jodie Comer. Charismatického Hunnama můžeme znát z titulů jako Hooligans (2005), Potomci lidí (2006) a Král Artuš: Legenda o meči (2017), vidět jsme ho také mohli ve filmových Gentlemanech (2019) a sci-fi Rebel Moon.

Jodie Comer zas zazářila v seriálu Na mušce (2018), za který byla nominována na Zlatý glób, z filmů stojí za zmínku její účinkování v titulech jako Poslední souboj (2021) a Free Guy: Hra na hrdinu (2023).

Zatím není známo, zda oba herci mají ve filmu ztvárnit hlavní role. Pevně ale doufáme, že tato úloha nakonec připadneme Murphymu, který si snad ve filmu opravdu nakonec zahraje. Znovu ostatně stojí za to připomenout, že i sám herec o návrat do role Jima projevil zájem. 

Pokud se filmu zadaří, mělo by se jednat o počátek zbrusu nové trilogie. Scénář k prvním dvěma filmům si vzal pod palec Alex Garland, Danny Boyle by měl natočit pouze první část. Rozpočet obou dvou částí by měl být kolem 60 milionů dolarů.

Mezi producenty budou patřit Andrew Macdonald, Peter Rice a Bernie Bellew. Oficiální datum premiéry stále ještě neznáme.