Před pár týdny se konečně začal natáčet zombie snímek 28 let poté (28 Years Later), první díl chystané nové trilogie od scenáristy Alexe Garlanda a zároveň dlouho očekávané pokračování titulu 28 dní poté (2002).

Nyní server Deadline hlásí, že k filmu se připojila další britská herečka, kterou se stane pětadvacetiletá Erin Kellyman. Znát ji můžeme z filmových titulů jako Solo: Star Wars Story (2018) a Zelený rytíř (2021), fanoušci Marvelu ji možná také poznají jako představitelku Karli Morgenthau ze seriálu Falcon a Winter Soldier (2021). Přední roli také ztvárnila v již zrušeném fantasy seriálu Willow (2022). Ani u ní však zatím není známo, koho přesně si má v připravovaném filmu zahrát. 

Herečka se připojuje k obsazení, které ještě tvoří Aaron Taylor-Johnson (Lovec Kraven), Ralph Fiennes (Menu), Jodie Comer (Poslední souboj), Jack O'Connell (Ferrari) a i Cillian Murphy (Oppenheimer). Ten by si měl opět zahrát Jima, protagonistu z prvního filmu, který se však má podle producenta Toma Rothmana vrátit ,,překvapivým způsobem“. Tak jsme zvědaví, co pro něho Garland, který je autorem scénáře k celé chystané trilogii, vlastně vymyslel.

Režie se každopádně chopil Danny Boyle (Yesterday), který natočil i 28 dní poté. Druhý díl trilogie má zas zrežírovat Nia DaCosta (Marvels). Kdo natočí finále, zatím stále není známo.

28 let poté dorazí do kin 20. 6. 2025.