Už dlouho víme, že studio Amazon MGM pro nás připravuje pokračování velice povedeného thrilleru Zúčtování z roku 2016, ve kterém se v hlavních rolích opět ukážou Ben Affleck (Air) a Jon Bernthal (The Punisher). Mezi další navracející se staré známé ještě patří J.K. Simmons (Válka zítřka) jako Ray King a Cynthia Addai-Robinson (Pán prstenů: Prsteny moci) jako datová analytička Marybeth Medina.

A nyní server Deadline hlásí, že k filmu, který se opět zaměří na Affleckova autistického zabijáka, se připojily zcela nové tváře. Tou nejznámější bude se vší pravděpodobností herečka Daniella Pineda, která si zahrála například v druhém a třetím díle Jurského světa s podtituly Zánik říše (2018) a Nadvláda (2022). Dále jsme ji mohli vidět v seriálech jako Původní (2013) a Kovboj Bebop: Lovec odměn (2021).

Ještě se k ní připojí herci jako Allison Robertson, Robert Morgan a Grant Harvey.

Koho přesně si ale všichni nováčci zahrají, zatím není známo. Už nějakou dobu ale víme, o čem vlastně pokračování bude. Marybeth Medina bude nucena kontaktovat Christiana (Affleck) poté, co byl zabit její bývalý šéf. Christian se pak rozhodne spojit síly s nemilosrdným Knoxem (Bernthal), z něhož se na konci prvního filmu vyklubal Christianův bratr, aby odhalili nejenom důvod vraždy, ale i jejího viníka. To vše ale povede k tomu, že jim brzy budou v patách nejrůznější zabijáci, se kterými se budou muset oba hrdinové vypořádat.

Druhý díl by však tentokrát neměl zamířit do kin, místo toho bude premiérovat na službě Amazon Prime Video. 

Režii filmu si vzal opět pod palec Gavin O'Connor, který si již pohrává s nápady na třetí díl. Taktéž se vrátil Bill Dubuque (Ozark). Zúčtování 2 zatím nemá oficiální datum premiéry.