Slavná americká zpěvačka Talyor Swift to bude zkoušet ve světě filmu. A tentokrát ne jako herečka, Swift totiž připravuje natočit svůj první celovečerák, jehož název je zatím neznámý. Sama si k němu také napsala scénář, přičemž celý snímek by měl vzniknout pod dohledem studia Searchlight Pictures, které Talyor Swift považuje za jednu z nejvýraznějších umělkyň současnosti.

Zpěvaččin režijní debut by měl určitým způsobem navazovat na její krátkometrážní hudební film All Too Well: The Short Film, který premiéroval na festivalech v New Yorku a Torontu. A údajně se na něj lepila samá chvála. O jeho kvalitách se každopádně můžete přesvědčit sami, níže si celý patnáctiminutový film můžete pustit, abyste si udělali menší obrázek o zpěvaččině režisérském talentu. 

Zpěvačka se navíc dočkala také pochvalných slov od slavného mexického režiséra Guillerma del Tora, jehož stop-motion Pinocchia si již můžete pustit na Netflixu. Swift a del Toro se totiž před nějakou dobou setkali, aby si promluvili o vizuální kultuře a jejich společném zájmu o pohádky. Slavný tvůrce filmového Hellboye se tak o zpěvačce vyjádřil následovně:

,,Chovám k ní ten největší obdiv. Měli jsme velice podnětný a milý rozhovor. Máme opravdu mnoho společných zájmů. A ten o bajky, mýty a původ pohádek je poměrně dost velký. Dal jsem jí několik knih, o kterých jsem si myslel, že by je mohla shledat zajímavými. Mezi nimi je i kniha, která se mi hodila při práci na Faunově labyrintu jménem The Science of Fairy Tales, jež vypráví o pohádkových tradicích.“

Kdo ví, možná budou oba dva umělci v budoucnu spolupracovat, ale nejdříve si musíme počkat na to, jak vlastně dopadne zpěvaččin celovečerák. S režijní prací už má každopádně značné zkušenosti, protože si v posledních letech natočila téměř desítku vlastních hudebních videoklipů. Ve filmovém světě působila především jako herečka, objevila se tak například ve filmech jako Hannah Montana, Dárce, Cats a Amsterdam, který vyšel letos. 

Jelikož ale neznáme název jejího chystaného filmu, stejně tak ani nevíme, kdo všechno se v něm objeví. Počkat si i budeme muset na oficiální datum premiéry. Necháme se proto překvapit, jak zpěvaččina režijní premiéra dopadne.

Co na její krátký film říkáte?