Udatný Zorro mstitel se vrací. Společnost Mediawan se nedávno pochlubila prvním teaser trailerem k chystanému seriálu, na který se můžete podívat výše.

Titulního hrdinu v černém si zahraje Španěl Miguel Bernardeau, hvězda ze seriálu Elita (2019), ovšem v upoutávce si ho bohužel stále ještě nemůžeme pořádně prohlédnout. Tak doufejme, že to napraví nějaký ten plnohodnotný oficiální trailer, který snad bude brzy následovat.

Z traileru také vyšla najevo jedna podstatná věc. O výrobě seriálu, jehož práva má pod palcem Amazon, víme už nějaký pátek. Podle informací z předešlých měsíců se zdálo, že se nadcházející seriálová verze bude odehrávat v moderní době, ale z upoutávky je evidentní, že tomu tak nebude. Příběh by nás měl nakonec zavést do 19. století, přesněji do roku 1834. 

Bude se každopádně jednat o první hranou podívanou o slavném hrdinovi od dob amerického snímku Legenda o Zorrovi (2005), kde si šermířskou legendu s kloboukem zahrál Antonio Banderas. Podle tvůrců bychom se měli těšit na příběh o deseti dílech, který nabídne solidní nálož akce a úžasného dobrodružství. Tak doufejme, že se dočkáme náležitě důstojného návratu.

Scénář k seriálu zpracoval Carlos Portela (Velvet Collection), o režii jednotlivých epizod se zas postarali Javier Quintas (Papírový dům), Jose Luis Alegría (Toy Boy) a Jorge Saavedra (Mr. Smith and Mrs. Wesson).

Kromě Bernardeaua se můžeme také těšit na herce jako Renata Notni, Andrés Almeida, Peter Vives, Emiliano Zurita, Elia Galera, Joel Bosqued a Chacha Huang. U nás by se seriál mohl objevit na službě Amazon Prime Video, ale zatím není známo, kdy přesně k tomu dojde. 

Nebude to jediná verze Zorra, která se na nás řítí. Svou vlastní sérii totiž připravuje také Disney, v té zas titulního hrdinu ztvární Wilmer Valderrama, americký herec venezuelského původu, který se pravděpodobně nejvíce proslavil svou rolí Feze ve slavném seriálu Zlatá sedmdesátá (1998). Zatím však není známo, kdy přesně se projekt na službě Disney+ objeví.

Vlastní seriálovou verzi Zorra chystal také režisér Robert Rodriguez, v ní se měla stát hlavní hrdinkou mladá žena z Jižní Ameriky, která pochází ze Zorrovy pokrevní linie. Seriál ale dostal letos na jaře od stanice The CW stopku, tudíž není jisté, zda se ho vůbec někdy dočkáme.