Americká série Zlá krev se vrací se svou druhou sezónou, která ponese název Capote vs. labutě. A stanice FX se nedávno pochlubila oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Tentokrát se bude příběh točit kolem Trumana Capoteho (Tom Hollander), slavného novináře, scenáristy a herce, kterému svět vděčí například za slavný román Snídaně u Tiffanyho. Přesněji se ale děj zaměří na jeho ,,labutě“, tedy krásné a bohaté ženy z vyšší společnosti, pro které je luxus a sex to nejdůležitější. Poté, co si Capote získal jejich důvěru, v rámci čehož mu pak odhalily svá nejtemnější tajemství, je posléze zradil. O nějaký čas později vydal nové dílo, které bylo těmito tajnostmi inspirované, což následně mezi smetánkou vyvolalo náležitý rozruch. Labutě se proto rozhodnou, že se mu pomstí. Nehodlají ho pouze vykopnout z vyšší společnosti. Hodlají ho naprosto zničit. 

Sezóna bude vycházet z knihy Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era, kterou napsal Laurence Leamer. Hlavním scenáristou se stal Jon Robin Baitz (Alias), o režii jednotlivých epizod se postarali Gus Van Sant, Jennifer Lynch a Max Winkler.

Dále se v sérii objeví herečky jako Naomi Watts, Diane Lane, Demi Moore, Molly Ringwald, Chloë Sevigny a Calista Flockhart.

Další řada bude premiérovat 31. 1. 2024, u nás by ji měla nabídnout služba Disney+.