Slavný producent Graham King, který dohlížel na výrobu slavných oscarových filmů jako Letec, Skrytá identita a Argo, si tentokrát posvítí na nadcházející hudební film jménem Michael, jenž bude vyprávět o životě popové legendy Michaela Jacksona. O tom, že film vznikne, víme už téměř celý jeden rok, ale nyní se věci konečně dávají pořádně do pohybu.

Natáčet by se údajně mělo začít už někdy během letoška, přičemž už navíc víme, kdo přesně se chopí otěží režie. Film by měl nakonec natočit Antoine Fuqua, který stojí za známými snímky jako Training Day (2001), Král Artuš (2004), Equalizer (2014) a Osvobození z minulého roku s Willem Smithem v hlavní roli. Zkušenosti má ale i s hudebními videoklipy, byl to například právě on, kdo natočil oficiální klip ke známému singlu Gangsta's Paradise od rappera Coolia

Snímek Michael by se měl podle všeho zaměřit jak na celý Jacksonův život, tak i na jeho dlouholetou a občas i zvláštní kariéru. Celý snímek si tak vezme na starost studio Lionsgate.

Rozhodně nelze říct, že by tvorba dalšího životopisného snímku o zpěvácké legendě byla nějak zvlášť překvapivá. Hudební biografické snímky zkrátka táhnou lidi do kin. Například oscarový snímek Bohemian Rhapsody, na jehož výrobu výše zmíněný Graham King taktéž dohlížel, měl rozpočet 55 milionů dolarů, celosvětově ale vydělal parádních 911 milionů.

Poměrně slušný úspěch slavil také film Rocketman, který se zas zaměřil na život Eltona Johna. I přestože nebyl příliš propagovaný, z rozpočtu 40 milionů dolarů nakonec vydělal přes 195 milionů. Michael Jackson navíc patří mezi největší hudební legendy historie, tudíž by nebylo překvapivé, kdyby slavil jaksepatří velkolepý úspěch i film o jeho životě. 

O scénář k filmu se stará John Logan, který v minulosti pracoval na známých snímcích jako Gladiátor, Poslední samuraj, Skyfall a Spectre. Byl taktéž showrunnerem povedeného hororového seriálu Penny Dreadful z roku 2014.

Stále však ještě neznáme odpověď na onu zásadní otázku: Kdo si vlastně Michaela Jacksona zahraje? Inu, to bychom se snad měli dozvědět už v následujících měsících.