I skoro po 14 letech od prvního uvedení se seriálové franšíze Živí mrtví (The Walking Dead) pořád daří. Základní seriál nám sice skončil v roce 2022, ale navázalo na něj několik spin-offů, jejichž sledovanost dokazuje, že diváci o slavné zombie univerzum pořád mají zájem. Jedním z oněch spin-offů je série The Walking Dead: Daryl Dixon, která se zaměřila na titulárního a nabručeného miláčka fanoušků Daryla (Norman Reedus).

Ještě před koncem první řady bylo ale jasné, že se seriál dočká i druhé sezóny, která je již v postprodukci. A stanice AMC konečně odhalila, kdy se jí fanoušci dočkají. Bude to překvapivě brzy. Druhá řada by měla premiérovat už někdy během letošního léta, to znamená už za několik měsíců. Na přesné datum si ale budeme muset počkat. 

Na AMC nedávno odstartoval nový spin-off jménem The Walking Dead: The Ones Who Live, který se zas zaměřuje na dobrodružství Ricka (Andrew Lincoln) a Michonne (Danai Gurira). Někdy během jeho vysílání bychom se údajně také měli dočkat prvního traileru na nadcházející druhou sezónu o Darylovi.

V té bude mít více prostoru také stará dobrá Carol (Melissa McBride), která se objevila již na konci první řady. Čemu všemu budou muset oba dva hrdinové čelit, se necháme překvapit, ale určitě můžeme počítat s nějakým tím radostným znovushledáním. Tedy doufejme! 

Někdy v budoucnu bychom se také měli dočkat druhé řady spin-offu The Walking Dead: Dead City, který se zas zaměřuje na Negana (Jeffrey Dean Morgan) a Maggie (Lauren Cohan) v New Yorku. Kdy přesně se jí ale dočkáme, je zatím ve hvězdách.