Svět popkultury zastihla další smutná zpráva. Ve věku 49 let totiž zemřel herec Jason David Frank, který se proslavil především jako Zelený strážce vesmíru ve stejnojmenném populárním seriálu z roku 1993. Ačkoliv byla jeho role původně plánována pouze na prvních čtrnáct epizod, tak popularita postavy donutila tvůrce své plány přehodnotit.

Zatímco na počátku stál Zelený Strážce na straně zlé čarodějnice Rity, tak posléze se přidal k týmu Power Rangers. Dokonce se stal Bílým strážcem a vůdcem celého týmu Strážců vesmíru. Do své role se vrátil i v dalších iteracích, například Power Rangers Zeo. Objevil se jako pocta původnímu seriálu i v nepříliš dobrém filmu Strážci vesmíru z roku 2017.

Justin Hunt, hercův zástupce, potvrdil, že Jason David Frank zemřel v americkém Texasu. Důvody skonu však doposud známy nejsou. „Prosím, respektujte soukromí jeho rodiny a přátel v této hrozné době, kdy se vyrovnáváme se ztrátou této úžasné lidské bytosti. Moc miloval své přátele, rodinu a fanoušky. Bude nám opravdu chybět,“ nechal se slyšet Justin Hunt v oficiálním výstupu.

Jason David Frank však nebyl jen Strážce vesmíru. Věnoval se bojovým uměním a v letech 2008–2010 byl profesionálním bojovníkem, kdy vynikal hned v několika bojových uměních. Dokonce vynalezl vlastní bojový styl s názvem Toso Kune Do. V roce 2003 byl jmenován členem síně slávy světového karate. Rok 2017 zakončil tím, že získal černý pás osmé úrovně v Shotokan karate.

Jason David Frank po sobě zanechal čtveřici potomků.