S Věčnými dušemi jsme se rozloučili ve chvíli, kdy na ně koukalo několik ošklivých brouků. Předtím ovšem stihly Duše napráskat jiné skupině brouků a poskytnout pár obchodních rad k otevření lunaparku.

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Věčné duše se probudily v domě Marshiga Trauta. Tento iluzionista je u sebe nechal přespat a také jim v noci předvedl svá kouzla. Zároveň pomohl Brindalovi s pochopením, jak funguje jeho tetování pro tvorbu iluzí. Ráno si po dlouhé době celá skupina dopřála klidnou snídani (až na vytopení kuchyně a následné lhaní, že v noci pršelo) a mudrovala, co podniknou dál.

Naši hrdinové pochybného ražení se nakonec vydali do dolu Steelcove. O tomto dolu jim před několika dny řekl Hrabě, který si přál, aby důl vyčistili od brouků, kteří požírají železo. Zároveň je do dolu hnal ještě jeden důvod. Pamatujete si na vraha Hluchavku? Jeho někdejší zaměstnavatelé mu zaslali dopis, ve kterému ho žádali, aby se s nimi setkal právě v dole Steelcove.

Po cestě se rozloučily Duše s Marshigem, který mířil přímo do Hupperdooku. Když už si ale myslely, že mají na chvíli klid, před dolem narazily na Hraběte. Ten jim řekl, že se přišel podívat, jestli už ten problém vyřešili. Bylo to divný. Jakože fakt divný. Až skoro podezřelý.

Skupina se tímto nečekaným setkáním nenechala rozhodit a pokračovala do dolu. Po vstupu dovnitř se někteří členové skupiny rozhodli, že mají až příliš cenné železné věci, případně živé společníky, které nechtějí vzít s sebou hlouběji a riskovat jejich život. Z tohoto důvodu zůstali u vchodu například Tim nebo Smrťák.

Při cestě podzemím narazily Věčné duše na mnoho mrtvých těl ve zvláštních pozicích a se zvláštními zraněními. Nebyly vlastně ani schopné přesně identifikovat, co tyto gnómy zabilo. Získaly o tom ale poměrně solidní představu, když se potkaly s postavou gnóma, který ovšem nebyl gnóm. Jednalo se o stvoření, které nějakým způsobem ubližovalo lidem skrze jejich vzpomínky. Tuto schopnost okusil Brindal, kterému to zamotalo hlavu natolik, že si ani nedokázal vybavit slovo VAREKAN!

Stvoření ovšem před skupinou uteklo. Nebojte se ale nic, na boj stejně došlo! Během cesty podzemím totiž vběhli hrdinové přímo do cesty železožroutům. Napřed jich bylo pár. Potom míň. Potom najednou zase víc. A ještě se k nim přidal nějaký velký! Duše se s nimi dokázaly vypořádat, ale utrpěly ztráty na svém majetku. Mistralův rapír zrezivěl, brnění, které našel Thom, částečně zrezivělo a Brindal přišel o svůj prsten Věčných duší.

Tento boj ovšem skupinu nezastavil od dalšího prozkoumávání podzemí. Když jsme naše přátele opouštěli, zrovna stáli tváří v tvář další sebrance nenasytných brouků.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jak se hrdinové vypořádají s otravným hmyzem? Přežije všechno jejich vybavení?

• Co byla zač tajemná postava, která způsobila Brindalovi (snad) dočasné selhání paměti?

• Co dalšího skrývá tajemný důl Steelcove?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a i přímo zde na stránkách Nerdfixu!