V minulé epizodě se Věčné duše konečně vymotaly z podzemí Pozuovy laboratoře. S mnoha novými informacemi o minulém životě Que T. se rozloučily s Vilou a vypravily se vstříc novým dobrodružstvím. 

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Poté, co Věčné duše rozmontovaly velkého Que T., začaly prozkoumávat celou místnost. Nalezly v ní velkou spoustu dokumentů, které jim toho vlastně moc neřekly. Po sálodlouhé debatě se nakonec rozhodly, že dokumenty (potažmo celou laboratoř) nevypálí do základů, ale vezmou papírové informace s sebou. K tomu byly přesvědčeny hlavně krásně poetickým přirovnáním laboratoře k čajové plantáži od Brindala.

Kromě hromady listin nalezla skupina i mnoho strojů podobných Que T., které byly schované pod padacími dveřmi. Tento objev byl velmi zajímavý, ale je to tak důležitý, abych o tom psal? Spíš vám ještě povím o těch papírech! Skupina je ukryla do kouzelného sáčku se zuby. Ano, pokud se do sáčku pokusíte sáhnout, kousne vás! Z tohoto důvodu byl tento sáček, kterého se ujal Mistral, pojmenován jako Kousáček. Co by vás ale nenapadlo je, že věci, které vložíte do Kousáčku, jsou uloženy bezpečně na Měsíci, což skupině velmi ochotně vysvětlil Anthony. Thomerican si po tomto zjištění začal trochu dělat starosti, jak se k těmto listinám případně Pozu dostane, ale pravděpodobně si postaví raketu a na Měsíc doletí. Ano, tomu postavy skutečně věří.

Duše poté opustily podzemní komplex a Que T. čekala ještě jedna velmi nepříjemná povinnost. Rozloučit se s matkou a vysvětlit jí, že Zozu ani Pozu již doma nejsou. Tento emocionální moment náš oblíbený stroj zvládl, byť nesdělil své adoptivní matce úplně všechno. Zbytek skupiny si mezitím ošetřoval rány v háječku před Vilou a čekal na návrat svého člena.

Při společném mudrování, kam vyrazit dál, Brindal maličko vybouchl. Sebral se a šel napřed. Nepodařilo se mu ale úspěšně překonat díry ve skalách, takže do nich spadl. Následovala vskutku komická situace, kdy se Brindal snažil z díry dostat, zatímco zbytek skupiny pomocí stromů stavěl přes prohlubně lávky. Po několika neúspěšných pokusech a notné dávce sebepoškozování se malému hobitovi podařilo z děr dostat.

Při návratu k horské chatě, ve které naši hrdinové nocovali předchozí večer, zjistili, že v chatě někdo je. Po velmi slušném zaklepání na dveře a následném vzájemném představování zjistili, že chatu mezitím koupil jistý pan Marshig Traut. Přepis nemovitostí v Království očividně funguje mnohem rychleji než u nás. Tento pán se nejprve vydával za muže, který ukazuje vzácná zvířata a mnohé další skvosty. Detektivu Brindalovi to ovšem nějak nevonělo a důmyslnou detektivní prací, forenzní analytikou a psychologickým rozborem osobnosti pana Trauta zjistil, že lže! Všechny jeho "divy" byly iluzionistická magie. Po usvědčení pana Trauta si ovšem Duše s tímto mužem poměrně sedly a on je nechal ve své novém domě přespat.

Před poklidným spánkem ale došlo ještě na jednu důležitou věc. Brindal s Thomem se zbytku skupiny svěřili s plakátem WANTED, který našli po cestě z Bladegardenu a na kterém je Anthonyho fotka. Během konfrontace s Anthonym se skupina dozvěděla, že obvinění je pravdivé - jejich oblíbený mudroprd skutečně zavraždil svou sestru. Došlo k tomu ovšem během úplňku a tedy nezáměrně během jeho přeměny do medvěda. Zároveň skupina došla k závěru, že tuto odměnu nejspíš na Anthonyho vypsal jistý Becker, který nyní i převzal jejich rodinný podnik v Rexxcentru.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jak se skupina k novým informacím o Anthonym postaví a jak bude situaci řešit?

• Vyspinkají se Věčné duše do růžova?

• Nezapomněla skupina náhodou na úkol, který dostala od Hraběte ohledně dolu?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a i přímo zde na stránkách Nerdfixu!