Minulý rok na jaře se k nám dostaly zvěsti o tom, že do MCU by se mohl vrátit záporák Ultron, se kterým slavní hrdinové marvelovského světa změřili síly v titulu Avengers: Age of Ultron (2015). Tehdy to vypadalo, že padouch se měl vrátit skrze chystaný snímek Armor Wars, o kterém nám toho ale Marvel v poslední době moc neodhalil. O pár měsíců později pak vyšlo najevo, že hrdina Vision (Paul Bettany) dostane na Disney+ svůj vlastní seriál, který by měl vyjít někdy v roce 2026. První klapka by měla padnout krátce po začátku příštího roku ve Velké Británii.

A nyní se nám konečně Ultronův návrat potvrdil. Podle serverů Deadline a The Hollywood Reporter se ho však nakonec nedočkáme v Armor Wars, nýbrž ve zmíněném seriálu o Visionovi, který zatím žádný oficiální název nemá. Hlas mu opět propůjčí herec James Spader. 

Ultron byl původně vyspělou umělou inteligencí vytvořenou Tonym Starkem a Brucem Bannerem, jejímž účelem byla ochrana světa. Věci se ale samozřejmě hrozivě zvrtly, v rámci čehož si Ultron umanul, že nejlepší způsob, jak nastolit na Zemi mír, je vymýtit lidstvo.

Nutno připomenout, že Visiona vytvořil právě Ultron, aby tak mohl pro sebe získat dokonalou tělesnou schránku, nicméně tělo pak získali Avengers, kteří do něho posléze nahráli zbytky umělé inteligence J.A.R.V.I.S. Pokud se tedy Ultron skutečně znovu ukáže ve výše zmíněném seriálu, jenž se zřejmě zaměří na White Visiona, jsme moc zvědaví na to, s jakým příběhem se tvůrci vlastně vytasí.

Server Deadline také dodává, že Ultronův představitel James Spader by nemusel zůstat pouze u propůjčení hlasu, mohl by se tak v seriálu i přímo objevit. Ale to ještě uvidíme. Že by měl Ultron na nějaký čas lidskou podobu? 

Seriál bude navazovat na konec WandaVision (2021), v rámci čehož je zde údajně ještě možnost, že se v něm objeví i čarodějka Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen).

Showrunnerem a hlavním scenáristou by se měl stát Terry Matalas, jeden z tvůrců seriálu 12 opic (2015), který také psal pro série jako Nikita (2010), Terra Nova (2011) a Star Trek: Picard (2020).