Že vás zklamala Disneyho hraná předělávka slavného animáku o Pinocchiovi? To vůbec nevadí! Guillermo del Toro totiž chystá na Netflixu uvést svou vlastní verzi, který vypadá o poznání zajímavěji. Na akci Tudum nám tak slavný mexický režisér představil video ze zákulisí, ve kterém si můžete vychutnat pohled na to, jak taková stop-motion animace vlastně vzniká. Video si můžete pustit výše.

Podle del Tora bylo cílem zkombinovat moderní techniky stop-motion s řemeslným a téměř neohrabaným stylem ručně vyráběných figurek, aby byla výsledná podívaná pro diváky co nejpodmanivější. 

Příběh del Torova Pinocchia by se měl odehrávat ve fašistické Itálii během Mussoliniho vlády, což bude mít na Pinocchiovu cestu určitý vliv. Tvůrci už ale v minulosti uvedli, že snímek si i tak budou moct užít i děti. Těšit se tak můžeme například na Ewana McGregora, který ztvární brouka Sebastiana J. Cvrčka, hlavního vypravěče celého příběhu o dřevěné loutce, která se vydá na fantastickou cestu, aby se mohla stát skutečným chlapcem. Pinocchia ztvární mladý herec Gregory Mann, loutkaře Mangiafuoca zas Ron Perlman.

V této verzi také nečekejte žádnou hromadu magie a kouzelných bytostí (i když nějaké místo se pro ně najde), del Torův Pinocchio se v mnoha směrech pokusí být více realistický a temnější.

Ve filmu také dočkáme herců jako David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro, Tim Blake Nelson a Burn Gorman.

Snímek byl poprvé ohlášen už v roce 2018, nicméně následně byla jeho výroba hned několikrát odložena. Mexickému tvůrci s režií pomáhal i filmař Mark Gustafson, na scénáři se mimo jiné podíleli i Patrick McHale a Matthew Robbins.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 12. 2022.