Netflix nám někdy v budoucnu nadělí seriálovou adaptaci Záhady sedmi ciferníků (The Seven Dials Mystery), knihy od Agathy Christie, kterou slavná britská autorka napsala v roce 1929.

A už se nám začíná i pěkně rozšiřovat obsazení. Jednu z hlavních rolí zde ztvární mladá britská herečka Mia McKenna-Bruce, která loni zazářila v oceněném a chváleném dramatu Jak mít sex (2023). Dále se k ní ještě připojí známá a sympatická dvojice Helena Bonham Carter (Jeden život) a Martin Freeman (Premiantka).

Příběh by nás měl zavést do sídla Chimneys roku 1925, kde si pár přátel krapet vystřelí ze svého kamaráda Gerryho Wadea, který má problém s ranním vstáváním. Nakoupí proto osm budíků a nastaví je v jeho pokoji na 6:30, aby ho následné řinčení vyloženě vykoplo z postele. Gerry se už ale druhý den ráno neprobudí, protože je ze záhadného důvodu po smrti, přičemž jeden z budíků chybí. 

Na scénu proto přichází zvídavá Lady Eileen “Bundle” Brent (McKenna-Bruce), dcera Lady Caterham (Bonham Carter), která musí přijít na kloub mrazivému spiknutí, jež jí změní život a rozlouskne tajemství venkovského domu. Freeman se přestaví jako amatérský detektiv Superintendent Battle, který se objevil i v dalších autorčiných dílech.

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Chris Chibnall, který je tvůrcem seriálu Broadchurch (2017) a bývalý showrunner Pána času (2005). K režii jednotlivých epizod je zas upsaný Chris Sweeney, který točil pro seriály jako Prolhaní (2017), Turista (2022) a letošní Apples Never Fall. 

Natáčení by mělo začít někdy během léta, tudíž než padne první klapka, mohli bychom se dočkat dalších informací o tom, kdo všechno se v připravované adaptaci ještě objeví. Odhadem bychom se seriálu mohli dočkat na Netflixu někdy v druhé půlce příštího roku.