Na Comic-Conu v San Diegu byl představen první trailer na Like a Dragon: Yakuza, seriálovou adaptaci japonské herní série Like a Dragon. Spolu s ním by i odhalen představitel Akiry Nishikiyami, bratra hlavního hrdiny. Tím je herec Kento Kaku. Hrál například v seriálu Rodina Nindžů od Netflixu.

Upoutávka je velmi stručná, a pokud neznáte děj původní hry, na němž je adaptace založena, o příběhu vám nic neřekne. Nabízí ale krátké záběry na Kazumu Kiryu v podání Ryomi Takeuchiho a právě Nishikiyamu. Fanoušci si také všimnou záběrů na dost známé lokace, které jsou opravdu velmi věrné, alespoň na první pohled. Jde o vstupní bránu do čtvrtě Kamurocho a náměstí Theater Square.

Zatím neznáme představitele dalších důležitých rolí, nevíme například, kdo bude hrát fanoušky oblíbeného Goro Majimu. V upoutávce je akorát záběr na muže, který nápadně připomíná Futoshiho Shimano, patriarchu rodiny Shimano.

Kromě upoutávky bylo na Comic-Conu promítáno video, ve kterém se k sérii vyjádřil ředitel studia Ryu Ga Gotoku Masayoshu Yokoyama. „Scénář mě překvapil, nečekal jsem, že by až takhle odvážná adaptace byla možná,“ popisuje. Z výsledku je nadšený. „Bylo to tak dobré, až jsem žárlil,“ říká Yokoyama. Show má podle něj obrovský respekt k předloze, ale fanoušky přesto bude překvapovat na každém kroku.

Vyjádřil se i o dvou hercích. „Abych pravdu řekl, ztvárnění jejich postav je úplně jiné než v původním příběhu. Ale to je na tom to skvělé. Kazuma Kiryu, kterého jsme stvořili před dvaceti lety, je dokonalý, není nic, co by šlo k jeho postavě přidat,“ tvrdí Yokoyama. Adaptace přináší nového Kiryu a nového Nishikiyamu, ale podle ředitele studia je potřeba je vidět. Láká i na postavy, které jsou původní pro seriál.

První tři díly Like a Dragon: Yakuza budou dostupné přes Prime Video 24. října, zbylé tři pak o týden později. Můžete si také přečíst, co o adaptaci říká představitel hlavní role Ryoma Takeuchi.