Wordle se stalo internetovým hitem. Každý den vybere jedno pětimístné slovo, které musíte uhodnout. Princip hry spočívá v tom, že vždy zadáte pětimístné slovo. Systém pak označí písmena, která se ve slově nachází, a která jste i umístili na správné místo. Tento jednoduchý princip si našel spoustu fanoušků.

I proto minihru odkoupil americký deník The New York Times, který teď spolupracuje s Hasbro na vytvoření deskové verze Wordle. Zatímco dosud bylo řešení hádanky pětimístného slova hra pro jednoho, Wordle: The Party Game z něj dělá zábavu pro celou skupinku lidí.

Slovo vybírá jeden člen hrající skupiny. Každý pak na vlastní tabulku napíše svůj tip a hráč, který slovo vybral, označí správně umístěná písmena a písmena, která se v jeho slově nachází na jiném místě. Princip se tak od původní hry vůbec neliší, v deskové variantě ale můžete o nejrychlejší uhodnutí slov závodit s přáteli. Slova se navíc píšou fixou na smazatelné tabulky, takže je pro další kolo stačí setřít.

Zda bude časem hra dostupná i v České republice a na Slovensku, není bohužel jasné. I přesto, že je totiž původně designovaná pro anglické Wordle, nebude problém deskovou hru hrát i s českými slovy. V USA je teď hra dostupná k předobjednání za 20 dolarů (asi 500 korun).