Upřímně tak docela nerozumíme tomu, proč si ze všech pozapomenutých značek a projektů společnosti Lucasfilm zasloužil resuscitaci zrovna trpaslík Willow. Ale jak se zdá, Disney+ skousne cokoliv. V každém případě už nějakou dobu víme, že na streamovací službu Disneyho míří kromě záplavy Star Wars také série Willow, navazující na stejnojmenný film z roku 1988. A první teaser, který si odbyl premiéru během akce Star Wars Celebration, naznačuje, že to někdo přece jen myslí vážně.

Teaser dává najevo, že nás opět čeká svérázné pohádkové a fantasy dobrodružství a že se v hlavní roli znovu předvede herec Warwick Davis. Příznivci původního filmu také určitě poznají tóny originálního hudebního doprovodu a řadu povědomých prvků. To všechno 20 let po událostech snímku z roku 1988. Val Kilmer ale chybí, a i když vždycky existuje šance na dobře utajené cameo, nejspíš bude lepší s jeho návratem nepočítat. Alespoň že jeho filmová (a jednu dobu i skutečná) partnerka Joanne Whalley se objevila přímo na Star Wars Celebration a uvidíme ji i v chystané sérii.

Kromě Davise v roli samotného Willowa a Whalley se můžeme těšit ještě na Erin Kellyman (Solo: Star Wars Story, Falcon and the Winter Soldier), Tonyho Revoloriho (Spider-Man: Homecoming) nebo Rosabell Laurenti Sellers (Hra o trůny). Výkonnými producenty jsou Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Wendy Mericle, Roopesh Parekh, Jonathan Kasdan (ten je i showrunner) a také Ron Howard, režisér původního filmu. A kdy že se Willow přesně vrátí? Na Disney+ se objeví 30. listopadu/novembra 2022.