Talentovaný filmař Robert Eggers, který stojí za parádními snímky jako Čarodějnice, Maják a Seveřan, se u svého čtvrtého celovečeráku pokusí prozkoumat minulost jednoho z nejslavnějších upírů v historii kinematografie. Snímek Nosferatu tak bude novodobé zpracování slavného německého filmu Upír Nosferatu, který v roce 1922 natočil Friedrich Wilhelm Murnau.

Téměř před rokem se začalo šuškat o tom, že hlavní roli hraběte Orloka by mohl ztvárnit Willem Dafoe. Nebylo by to ani příliš překvapivé, protože Dafoe se už objevil jak ve výše zmíněném Majáku, tak i Seveřanovi, tudíž spolupráce s Eggersem mu evidentně sedí. Roli Orloka už navíc jednou ztvárnil, přesněji ve filmu Ve stínu upíra z roku 2000, který velice netradičním pojetím vypráví o natáčení původního snímku Upír Nosferatu.

Na podzim minulého roku pak ale vyšlo najevo, že roli upírského hraběte nakonec převezme Bill Skarsgård, který se v Hollywoodu nejvíce proslavil díky roli strašlivého klauna Pennywise z novodobé filmové adaptace románu To od Stephena Kinga. Ovšem server Deadline nedávno informoval o tom, že Dafoe i tak o své účasti ve filmu jedná. A jelikož spolu herec i režisér opravdu dobře vycházejí, nebylo by vůbec překvapivé, kdyby na působení ve filmu nakonec kývl. Otázkou ovšem je, koho přesně by mohl v chystaném snímku ztvárnit, když roli Orloka dostal Skarsgård. Odpovědi se snad dočkáme už v nadcházejících měsících.

Dále se ve snímku ukáže Lily-Rose Depp, dcera herce Johnnyho Deppa, která se objevila ve snímcích jako Král a Silent Night. Ta by měla ztvárnit mladou ženu, kterou má být titulní upírský protagonista vyloženě posedlý. Jistou roli by si ve filmu měla údajně střihnout také Anya Taylor-Joy. 

Původního Upíra Nosferatu natočil Friedrich Wilhelm Murnau poté, co se neúspěšně pokoušel získat práva k natočení adaptace románu Brama Stokera Drákula. Proto se rozhodl, že onen slavný příběh natočí s jinými jmény postav.

Co se týče Eggersovy verze, tak by mohlo české a slovenské filmové fanoušky potěšit, že snímek se má z velké části natáčet v Praze. To je zajímavé především i z toho důvodu, že původní Upír Nosferatu z roku 1922 se z určité části točil v Československu.