Už nějaký pátek víme, že herec a filmař Kevin Costner nám po více než 20 letech nadělí svůj nový zrežírovaný titul, kterým bude velkofilm Horizont: Americká sága. A dobrou zprávou pro filmové fanoušky z našich luhů a hájů je i to, že snímek nakonec vyjde i u nás. A to už na konci příštího měsíce, kdy vyjde první část. Warneři se každopádně pochlubili zbrusu novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do Spojených států během 60. let 19. století, přesněji do doby americké občanské války, podívat bychom se však také měli do předválečného i poválečného období. Děj se zaměří nejenom na osidlování divokého západu z pohledu různých postav, ale také na emocionální cestu napříč zemí, která válčí sama se sebou.

Costner si zde zahraje postavu Hayese Ellisona, projekt chtěl natočit už od konce 80. let, přičemž do jeho výroby vrazil i část ze svých vlastních peněz. 

Costner není v žánru westernu samozřejmě žádným nováčkem, mezi jeho předešlé natočené filmy patří i oscarový Tanec s vlky (1990) a Krajina střelců (2003). Postaral se jak o režii, tak i o scénář, na němž pracoval ještě Jon Baird.

Těšit se můžeme na herce jako Sam Worthington, Isabelle Fuhrman, Sienna Miller, Abbey Lee, Jamie Campbell Bower, Jena Malone, Michael Angarano, Michael Rooker, Tom Payne, Will Patton, Luke Wilson, James Landry Hébert, Danny Huston, Dale Dickey a další.

První část se v našich kinech objeví 27. 6. 2024, část druhá by zas měla vyjít 15. 8. 2024.